23948sdkhjf

QRS fylder rundt

I år er det 10 år siden, den fynske automationsvirksomhed så dagens lys.
10 år er i sig selv ikke nogen høj alder for en industrivirksomhed, men inden for automationsbranchen er det en evighed. Siden QRS startede i 2005, er udviklingen da også løbet stærkt – både i virksomheden selv og i automationsbranchen som helhed.

- Der er sket meget, primært på softwaresiden. Der fandtes også 6-aksede robotter for 20 år siden, og i dag ser de stort set lige sådan ud. Men sikkerhedsmæssigt og software-mæssigt er der virkelig sket noget, fortæller Olav Kjærulff Sjørslev, der er salgschef hos QRS.

- I gamle dage troede man kun, at robotter var til serieproduktion. Og selv for fem år siden tænkte man kun automatisering, hvis man havde lange serier. I dag tænker man også automatisering, hvis man har mange forskellige emner, fortsætter han.

Rekordstor ordreindgang
Olav Kjærulff Sjørslev indtrådte selv i ejerkredsen hos den fynske virksomhed sidste år, og har dermed ikke været med på hele rejsen de sidste 10 år. Det har de to øvrige ejere imidlertid. Hans Jørgen Gam og Jørn Bonefeldt stiftede selskabet i 2005 sammen med Mads Volsholt Christensen, der i dag ikke længere er en del af QRS.

Den tre mand store virksomhed er i de forgangne år vokset til 15, og det er et billede på, at QRS har klaret sig godt i et turbulent dansk industri-marked.

- Vi var selvfølgelig også ramt af krisen, men siden har det taget voldsomt fart, og vi har aldrig haft så stor ordreindgang, som vi har nu. Forespørgselsmæssigt og tilbudsmæssigt er det hele eksploderet i år, og det er alt fra den helt lille virksomhed til den store koncern, der henvender sig, forklarer Olav Kjærulff Sjørslev.

- Vi har p.t. projekter i gang i Danmark, Canada og USA, og derudover har vi leveret til Polen og Tyskland. Egentlig satser vi kun på det danske marked, men når vores kunder flytter ud, tager vi gerne med og installerer anlæggene for dem, tilføjer han.

Fejres med maner
Selve jubilæet fejres den 2. og 3. juni med et åbent hus-arrangement – begge dage fra kl. 10-16 – og det kommer ikke til at gå stille af sig, hvis man skal tro Olav Kjærulff Sjørslev.

- Alle kunder, leverandører og samarbejdspartnere er velkomne, og vi har sendt invitationer ud til 500 personer i Danmark, så der bliver fuldt hus, siger han.

- Begge dage har vi en fuld funktionscelle kørende, der er lavet til Sapa i Tønder med Kuka-robot. Og så har vi en række samarbejdspartnere, der også viser sig frem - blandt andet også med bearbejdningscentre, slutter Olav Kjærulff Sjørslev.
Læs mere om: QRS
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109