23948sdkhjf

Vindmølleformand ønsker ikke lovstramning efter havari

Både servicefirmaer og vindmølleejere skal tage deres del af ansvaret for vedligehold af møllerne, men weekendens to ulykker skal ikke danne baggrund for en lovstramning.
Det er Danmarks Vindmølleforenings formand Asbjørn Bjerre, der nu maner til besindighed, efter at to Vestas-møller i weekenden havarerede , og flere politikere i kølvandet er begyndt at snakke om lovændringer. Han ser ingen grund til at stramme loven, men appellerer i stedet til, at ejerne bliver mere bevidste om deres ansvar, samt at producenterne ikke sløser med servicen. Det skriver Ingeniøren.

Han understreger, at det i sidste ende er ejeren, der har ansvaret for, at møllen fungerer efter hensigten, og generelt tror han ikke, at fx en synsordning, hvor møllerne bliver efterset, vil kunne hindre havarierne.

- Det kan ikke fungere på møller. Eksempelvis vil det slet ikke være muligt at opdage, om møllevingerne er efterspændt ordentligt. Og det vil være helt ude af proportioner at indføre den slags på baggrund af to ulykker, udtaler han til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093