23948sdkhjf

Omstruktureringer kostede dyrt hos Dinex i 2015

På trods af kraftig vækst i omsætningen kom den fynske virksomhed ud med røde tal på bundlinjen.
Væksten hos Dinex er næsten fordoblet i de seneste to regnskabsår. I 2014 blev nettoomsætningen øget med 28 procent til 945 mio. kr. Stigningen er resultatet af organisk vækst i stort set samtlige regioner, hvor virksomheden er repræsenteret samt helårseffekten fra tilkøbet af finske Dinex Ecocat i sommeren 2013.

Koncernens resultat af primær drift (EBIT) faldt på trods af væksten i omsætningen fra 80 mio. kr. i 2013 til 7 mio. kr. i 2014. Efter finansieringsomkostninger og skat udgør årets resultat et tab på 19 mio. kr. mod et overskud på 44 mio. kr. i 2013.

Det skuffende resultat er dog påvirket af en række engangsomkostninger i forbindelse med en tilpasning af koncernens struktur. Blandt andet har etablering af OEM-produktion i USA og Kina belastet resultatet negativt. Derudover har Dinex blandt andet haft udgifter til ekstraordinære varelagernedskrivninger samt organisations- og ledelsesændringer. Til sammen har der været ekstraordinære omkostninger i størrelsesordenen 55-60 mio. kr. i regnskabsåret.

- 2014 var et svært år, hvor vi blev ramt af flere uheldige omstændigheder samtidig. Vi havde en dårlig performance på nystartede OEM-produkter. Krisen i Rusland ramte os hårdt, og vi valgte at foretage en større lagernedskrivning, udtaler CEO og ejer af Dinex, Torben Dinesen.

- Vi har samtidig resolut og konsekvent gennemført nogle meget svære og nødvendige tiltag for, at Dinex fortsat kan retfærdiggøre investeringer i nye produkter og være konkurrencedygtig, uddyber Torben Dinesen, der blandt andet henviser til beslutningen om at flytte koncernens produktion i Middelfart til udlandet.

Dinex-direktøren ser på trods af det skuffende 2014 dog positivt på fremtiden:

- 2015 forventes at være overskudsgivende. De gennemførte ændringer og forbedringer får effekt i indeværende år med en forventet positiv påvirkning af driften på omkring 60-70 mio. kr. og fuld effekt i 2016. Fremtiden er positiv trods oprydning efter den kraftige vækst og tilpasninger i de seneste 12 måneder, siger Torben Dinesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093