23948sdkhjf

AGJ trykker på speederen i Norge

Den sjællandske smede- og ingeniørvirksomhed er blevet en del af Udenrigsministeriets Vitus-program. Målet er et indtog i vores nordlige naboland.
Gennem en del år har den norske industri nærmest skreget på kvalificerede underleverandører. Det råb har mange danske virksomheder hørt – og blandt disse er AGJ A/S, der nu sætter alle kræfter ind på at hive norske ordrer i land.

- Vi er blandt adskillige ansøgere blevet udvalgt til Udenrigsministeriets Vitus-program. Det betyder, at vi gennem hele 2015 har støtte til at skyde os ind på nogle af de kundesegmenter i Norge, som er interessante for en virksomhed som vores, fortæller direktør Tim Christoffersen.

Certificeringer er en nødvendighed
Vitus-programmet er dog kun seneste skridt i offensiven mod nord for AGJ. I efteråret blev man nemlig certificeret efter EN ISO 3834-2 og EN ISO 1090-1. Samtidig er en OHSAS 18001-arbejdsmiljø-certificering ved at blive implementeret. Alt sammen er sket for at tækkes de omfattende krav, virksomheden vil blive mødt med hos potentielle norske kunder.

- Vi har ikke haft noget salg i Norge tidligere, men vi har heller ikke rigtig jagtet det. Der har været nogle sporadiske forespørgsler, og vi har leveret lidt indirekte. Men er først nu, hvor vi har sikret os, at vi er kvalificerede, at vi begynder processen, siger Tim Christoffersen.

- Vi kan ikke levere en eneste meter rør til den form for industri, uden der er fuld sporbarhed på det. Det betyder også, at vi har været nødt til at geare vores administration med flere teknikere, der udeklukkende arbejder med dokumentation, fortsætter han.

Farma og offshore lokker
Det er især den norske olieindustri i området omkring Bergen og Stavanger, AGJ-direktøren i første omgang vil kaste sig over, og her nævner han projektering og produktion af trykbærende rørsystemer samt levetidsforlængelse af sliddele som to oplagte områder.

- Det kan både foregå som prækvalificering, hvor vi henter rør- og stålopgaver ned til Danmark, men også hvor vi eksporterer folk til sites i Norge. Vi er allerede blevet momsregistreret i Norge, og det betyder, at vi uden videre kan etablere os fast deroppe - og strategien er, at vi bliver etableret i Sydnorge, men hvor er endnu uvist, forklarer Tim Christoffersen.

Udover olie- og gasindustrien nævner han blandt andet den farmaceutiske industri som et oplagt mål i Norge.

- Den farmaceutiske industri er rigtig stor for os i Danmark, og i Norge er den især koncentreret omkring Oslo. Der er vi allerede i kontakt med nogle enkelte internationale foretagender, som kunne være interessante, lyder det fra Tim Christoffersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094