23948sdkhjf

Hosta Industries går Lean-vejen

Den nordjyske underleverandør vil optimere produktionen gennem et Lean-forløb.
Baggrunden for Lean-arbejdet er som så mange andre steder, at også Hosta oplever stigende konkurrence - både fra syd og øst. Derfor er det bydende nødvendigt for den nordjyske underleverandør at have fokus på produktiviteten og dermed ruste sig til fremtiden.

For lidt over et år siden tog Hosta derfor en strategisk beslutning om at starte en Lean-proces. Salgsdirektør Søren Mosevang tog sammen med virksomhedens logistikchef på Lean facilitator-kursus.

- Efterfølgende havde vi en gruppe studerende, der lavede et projekt med udgangspunkt i vores virksomhed. I august ansatte vi en af dem som Lean-koordinator, fortæller Søren Mosevang.

Medarbejderne skal tage ejerskab
Den praktiske del af arbejdet med Lean gik for alvor i gang med ansættelsen af Lean-koordinatoren. Selv om Hosta ikke har opsat konkrete mål for produktivitetsforbedringerne, er Søren Mosevang ikke i tvivl om, at det kommer til at kunne ses på bundlinjen.

- Vi vil skabe mere synlighed omkring flowet og få medarbejderne til at tage mere ejerskab for de produkter, de laver til kunderne og få en bedre forståelse for helheden. Og så er det sådan en simpel til som at rydde op og få sat tingene i system, så man hele tiden ved, hvor værktøjer og råvarer er, siger Søren Mosevang.

- Inden påske havde vi en tredages værdistrømsanalyse og derefter fem dage med 5S. Det mundede ud i, at det skabte en mere bred forståelse for, hvad det gik ud på og også nogle små tiltag, som er med til at skabe en bedre synlighed. Efterfølgende har vi sat et konkret mål om, at alle vores afdelinger skal have det implementeret inden 1/6, fortsætter han.

Med i læringskæde om Lean
For at forankre processen bedre blandt medarbejderne og for at skaffe inspiration har Hosta valgt at deltage i Dansk Industris læringskæder omkring Lean og Kaizen. Her bliver Hjallerup-virksomheden parret med en række andre danske virksomheder, der bruger Lean-konceptet. Et fælles mål for de deltagende virksomheder er, at de skal blive bedre rustet til fremtiden og til at øge produktiviteten.

I praksis vil det for Hostas vedkommende sige, at to udvalgte medarbejdere deltager i forskellige events omkring Kaizen på andre virksomheder i kæden – og derefter underviser egne kolleger hjemme i virksomheden.

– Vi er overbeviste om, at de bedste og mest bæredygtige forbedringer kommer fra de medarbejdere, der selv står med udfordringerne til daglig. Derfor er det positivt at opleve, at de involverede medarbejdere går til opgaven med stort engagement, siger Søren Mosevang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093