23948sdkhjf

SMV’er investerer sig ud af arbejdskraftproblemer

Mange små og mellemstore virksomheder investerer for øjeblikket i nye maskiner for at modvirke mangelen på arbejdskraft.
Mangelen på kvalificeret arbejdskraft er stadig et problem i de den danske industri, men hos Håndværksrådet ser man nu en klar tendens til, at virksomhederne selv afhjælper det. Det sker dels ved øget brug af udenlandsk arbejdskraft og dels ved stadige investeringer i nye maskiner, og her er selv de små virksomheder kommet på banen. Det skriver rådet i sit nyhedsbrev.

- Det er interessant, at en stor del af de små og mellemstore virksomheder foretager investeringer i maskiner, der kan effektivisere arbejdsgangen, for at komme problemet med at skaffe ledige hænder til livs. Det er en tendens, der er meget udbredt blandt de mindre detailhandlende og servicevirksomheder, hvor det er sværest at anvende udenlandsk arbejdskraft på grund af sprogkravene, siger økonom i Håndværksrådet Mads Engberg.
Han tolker de øgede investeringer som et tegn på, at de ser mangelen på arbejdskraft som et problem, der ikke umiddelbart bliver løst. Hos de mindre industrivirksomheder har ca. halvdelen investeret i nye maskiner inden for det seneste halve år, og i de kommende seks måneder regner en tredjedel af virksomhederne med nye investeringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094