23948sdkhjf

Euro Therm forbedrer forbrændingen i fjernvarmeanlæg

Euro Therm udvikler sammen med Force Technology et nyt koncept til kamerastyret forbrændingsoptimering.
Frem til 2020 har Danmark nogle ambitiøse klima- og energimål. For at målene kan nås, skal en større og større del af fjernvarmeværkerne fyre med biomasse, og netop inden for det felt har Danmark en række virksomheder, der via høj specialisering kan hjælpe udviklingen på vej.

En af de virksomheder er aarhusianske Euro Therm. Her har man i samarbejde med Force Technology for nylig indledt pilotprojekt med nyt kamera til forbrændingsovervågning i biomassefyrede fjernvarmeanlæg. De første tests, som er gennemført på et fjernvarmeværk i Hinnerup, lover godt for det endelige produkt.

- Kameraet overvåger forbrændingen og giver via software signal til kedelanlægget, hvis ikke biomassen udnyttes mest hensigtsmæssigt. Dermed kan risten automatisk justeres for optimeret forbrænding. Det er vores klare forventning, at kameraløsningen vil give os mulighed for større fleksibilitet i driften samtidig med en optimal udnyttelse af biobrændslet. De første erfaringer er meget positive, siger Anders Holmgaard, der er projektleder hos Euro Therm.

For Euro Therms direktør, Jan Depenau, er det væsentligt, at firmaet med projektet i Hinnerup fortsat kan være blandt de førende med innovative løsninger:

- Vi fokuserer konstant på at skabe forbedringer, men det er også vigtigt for os at deltage i projekter, hvor nye ideer og teknikker prøves af, således vi skaber de bedste løsninger for vores kunder, sigerhan.

Mulighed for billigere brændsel
For firmaet bag kamerateknologien, Force Technology, har det givet god mening at samarbejde med Euro Therm om projektet med biomasse, da instituttet i mange år har arbejdet med teknologisk optimering af affaldsforbrænding.

- Vi ville naturligvis gerne udbrede vores teknologi til andre former for varmeværker, og med et vist forbedringspotentiale var biobrændselsværkerne oplagte, fortæller projektleder Jesper Cramer fra Force, der peger på Euro Therms kompetencer inden for biobrændselsanlæg som en afgørende faktor for samarbejdet.

- Ud over, at værkerne kan udnytte biomassens brændselsværdi bedre, kan kameraløsningen også give værkerne mulighed for at købe mere uensartet og dermed billigere brændsel, da kameraet og softwaren bag vil give værkets reguleringssystem informationer, så det kan tage højde for forskellighederne, fortsætter han.

Endelig forventer de to virksomheder, at kameraovervågningen vil sikre en endnu mere stabil forbrænding, og det vil i sidste ende betyde, at værket kan give en højere ydelse, uden at det belaster resten af anlægget. Dermed kan produktet være med til at udskyde en eventuel udvidelse af fjernvarmeanlægget med en række år.

Samtidig med kameratests arbejder Euro Therm på at optimere forbrændingsristen i kedlen, så den bedst muligt understøtter teknologien. Det vil ifølge projektleder Anders Holmgaard foregå sideløbende med resten af projektet, der løber over tre år og afsluttes i 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.36