23948sdkhjf

Maskinfabrikken Rival konkurrerer med lavtlønslande

Danske virksomheder kan sagtens konkurrere med lavtlønslande, hvis der investeres i produktionsapparatet, og hvis kvalitet og leveringstider overholdes.
Outsourcing er ikke lykken for alle, og det nyder man blandt andet godt af hos den østjyske maskinfabrik Rival. Her mærker man tydeligt, at flere danske industrivirksomheder trækker en del af serieproduktionen hjem til Danmark. Der skriver Børsen.

Som så mange andre steder er hemmeligheden hos Rival, at man har investeret massivt i produktionsapparater og blandt andet anskaffet sig flere CNC-maskiner, der kan overtage det manuelle arbejde.

- Investeringerne gør netop, at vi kan konkurrere med lavomkostningslandene, fordi det kan blive meget kostbart og skade en virksomheds brand, hvis den ikke får de forventede varer hjem fra det land, som man har udflaget sin produktion til. Vi har som en meget vigtig lille brik i kundens samlede produktion netop skarpt fokus på kvalitetsstyring og overholdelse af levering. Vi sælger tryghed for kunden. Derfor er vi konkurrencedygtige, selv om vores timeløn måske er højere, siger administrerende direktør Henrik Holvad til Børsen.

Siden 2000 er omsætningen hos Rival steget fra 14 mio. kr. til 40 mio. kr., og medarbejderstaben er mere end fordoblet fra 20 til 46.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109