23948sdkhjf

Strejke fortsætter på Valdemar Birn Jernstøberi

I protest mod fyringen af fællestillidsmanden nedlagde 400 medarbejdere på Valdemar Birn Jernstøberi i Holstebro mandag arbejdet. Strejken fortsætter i dag.
Strejken begyndte mandag eftermiddag, da aftenholdet mødte på arbejde. Ifølge 3F.dk udspringer den af en ledelsesbeslutning om at fyre støberiets fællestillidsrepræsentant, Mogens Schütt. Både natholdet og dagholdet har valgt at tilslutte sig strejken.

Her til morgen valgte medarbejderne, efter et faglig møde, at fortsætte strejken. Det skriver DR Midt&Vest, der også hævder, at det var et skænderi mellem støberiets ledelse og fællestillidsmanden før jul, der førte til fyringen.

Ledelsen på støberiet har ikke ønsket at udtale sig om fyringen, men faglig sekretær i 3F Holstebro, Per Monnerup, siger til 3F.dk:

- Ifølge ledelsen har samarbejdet lidt uoprettelig skade, men det har vi svært ved at se. Mogens Schütt har været tillidsrepræsentant i 20 år, og det har netop været et kendetegn for virksomheden, at tingene blev løst lokalt - uden at vi fra afdelingen blev blandet alt for meget ind i det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125