23948sdkhjf

Frafald på erhvervsuddannelser skal bremses

DS Håndværk & Industri - Metalområdets arbejdsgivere – bakker kraftigt op om undervisningsminister Bertel Haarders forslag, der skal stoppe det store frafald på erhvervsuddannelserne.
- Vi ved af erfaring, at forslaget vil være en god start, hvis vi skal have frafaldet ned. Metalområdets nye mesterlæreordning – der netop betyder, at uddannelsen starter med et års arbejde i virksomheden – betyder, at de unge med det samme får en praktisk erfaring. Og når de kan lide arbejdet, betyder det, at de bliver mere motiverede til at stå den teoretiske del af uddannelsen igennem bagefter, siger uddannelseschef i DS Håndværk & Industri Finn Kyed.

Metalarbejdsgiverne lægger vægt på, at frafaldet på ungdomsuddannelserne kommer ned, men man kan trods alt ikke garantere, at en mesterlæreindgang med første år i virksomheden er nok:

- Vi har ikke haft ordningen så længe, at vi kan bedømme, om det er nok – men vi kan se, at de unge bliver mere motiverede, og det får den givetvis resten af vejen gennem uddannelsen, mener DS uddannelseschef.

Kilde: DS Håndværk & Industri - http://www.ds-net.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093