23948sdkhjf

Robotten klarer opgaven fra start til slut

Den danske leverandør af slibeteknik Klingspor har gennem et års tid samarbejdet med den spanske maskinfabrik TAM Electromecanica. Det samarbejde har bragt et nyt vidunder af et robotanlæg ind på det danske marked.
Der er tale om et revolutionerende robot-rundbord, som TAM Electromecanica løftede sløret for på årets EMO-messe, der løb af stablen i Hannover i september.

TAM Electromecanica er en innovativ, spansk virksomhed, der har stor erfaring inden for design og produktion af maskiner til polering, slibning og afgratning – både inden for automation og robotter.

Velegnet til slibning og polering
Igennem en årrække har virksomheden været kendt for at levere nogle af markedets mest innovative koncepter til virksomheder, der stiller høje krav til overfladebehandlingen. Netop derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at præsentationen på EMO har givet genlyd i branchen.

- Det er velegnet til slibnings- og poleringsprocesser såvel som ”pick-and-place”-opgaver. Rundbordet fås med tre eller fire robotter afhængig af proces og produktion, siger Jordi Llutart fra TAM Electromecanica, og fortsætter:

- Robotten både starter og afslutter arbejdsprocessen. Efter at have taget en ny del roterer bordet og placerer hver robot foran den enkelte enhed, som færdigbearbejdes, hvorefter processen starter forfra.

Høj fleksibilitet
Det unikke ved robotanlægget er dermed, at det er robotten der bevæger sig i forhold til emnet og ikke omvendt, som det ellers er kutyme i andre robotanlæg. Det gør, at den enkelte robot overfladebehandler produktet fra start til slut og ikke som normalt, hvor det skal flyttes rundt mellem forskellige robotter.

Jordi Llutart forklarer, at anlægget blandt andet bruges i brancher, hvor der stilles ekstremt høje krav til overfladerne – blandt andet inden for armaturer samt bestik og knive. Blandt andet på programmeringen af anlægget er der arbejdet hårdt for at imødekomme den krævende proces, det er at have tre eller fire robotter kørende samtidig. Fordelene er dog ikke til at tage fejl af.

- Robotten har en høj fleksibilitet. Det er muligt at arbejde med forskellige dele i hver robot samtidig med, at man holder en meget høj produktionshastighed, lyder det fra Jordi Llutart, der tilføjer, at robottens position i forhold til hvert nyt emne automatisk måles for at sikre, at den endelige kvalitet altid er ensartet.

Eneforhandler i Norden
I Danmark har samarbejdspartneren Klingspor haft agenturet på de spanske maskiner i ca. et år, og det har resulteret i, at store og velrenommerede virksomheder i dag har TAM maskiner stående. Fælles for kunderne er, at det er producenter, der stiller ekstremt høje krav til overfladerne.

Klingspor, der er eneforhandler af TAM Electromecanicas maskiner i Norden, har gennem 30 år specialiseret sig i slibning, savning, afgratning og polering.

Læs mere om TAM Electromecanica på http://www.tamelectromecanica.com

Se Klingspors profil på Metal Supply.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08