23948sdkhjf

Millioninvestering hos KD Industribejdsning

Som underleverandør har man ikke blot miljøansvaret for de produkter, man selv producerer – man skal også varetage kundens miljøansvar. Det er en af grundene til, at KD Industribejdsning har investeret i et nyt anlæg til inddampning af spildevand.
Der er efterhånden kommet stort fokus på virksomhedernes udledning af spildevand – blandt andet på landets bejdsecentre, hvor arbejdet med at overfladebehandle stål er en miljøbelastende proces. Det har man taget konsekvensen af på KD Industribejdsnings afdeling i Aalborg, hvor man har investeret i et nyt inddampningsanlæg.

- Vi gør det for at skåne miljøet. Og derudover er der blevet vedtaget nye udledningskrav, der gør, at man skal rense sit spildevand, og det kan kun gøres på den måde, konstaterer Søren Nielsen fra KD Industribejdsning.

Ønsker bedre kontrol
Han er ikke i tvivl om, at det kan betale sig at være på forkant med lovkravene, og han håber i den forbindelse, at de danske kommuner bliver bedre til at kontrollere produktionen hos de virksomheder, der arbejder med bejdsning.

- Vi er kun tre bejdsecentre i Danmark, der har investeret i inddampningsanlæg. Mange kommuner ved ikke, at man skal rense spildevandet for molybdæn, og derfor kontrollerer de det ikke. Og der vil vi gerne gøre opmærksom på, at vi renser, som man skal i henhold til Spildevandsbekendtgørelsen, forklarer Søren Nielsen.

Erfaring fra Vejle-afdeling
Hos KD Industribejdsnings søsterafdeling i Vejle har man allerede benyttet sig af inddampning af spildevandet i et halvt år, da kommunen her har udstedt et påbud om, at spildevandet skal renses for molybdæn, og de erfaringer tog man med, da anlægget i Aalborg skulle installeres.

- Med det nye anlæg i Aalborg vil vi gerne forsøge at råbe Aalborg Kommune op. Det er ikke rimeligt, at andre virksomheder, der arbejder med stål, bare kan lede deres spildevand ud gennem et almindeligt sandfilter. Det er ikke rimeligt, at vi skal ødelægge miljøet på den måde, mener Søren Nielsen.

Kører fejlfrit
Det nye inddampningsanlæg af italiensk LED-fabrikat blev leveret af Krüger. Teknikere fra de to virksomheder brugte tre dage på at køre det nye anlæg ind i Aalborg, og det kører nu problemfrit. Søren Nielsen regner dog ikke med, at det kommer til at betyde en tilgang af kunder på kort sigt, selv om virksomheden har investeret mange penge i det nye anlæg, men den øgede miljøvenlighed skulle gerne give bonus i fremtiden.

- Vi har investeret ca. 1 mio. kr. i anlægget, og dertil kommer en årlig udgift på ca. 100.000 kr. til strøm. Og det er der desværre kun kunden til at betale, så vi har lagt et miljøtillæg på vores priser. Vi har sendt et brev ud og forklaret kunderne, hvorfor vi har gjort, som vi har, og der er faktisk kun en enkelt kunde, der har rettet henvendelse til os efterfølgende, fordi han var utilfreds med tillægget, og ham fik jeg en snak med. De fleste virksomheder er faktisk interesserede i, at deres underleverandører ikke sviner, slutter Søren Nielsen.

Se KD Industribejdsnings profil på Metal Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094