23948sdkhjf

Daniit holder liv i laks i alperne

Sønderjyske Daniit leverer styringen til den laksefarm, som danske Krüger er ved at opføre i de schweiziske alper. Schneider Electric leverer frekvensomformerne
Det globale marked for fiskeopdræt er i voldsom vækst, og Daniit i Sønderborg er et af de danske firmaer, som tager del i væksten.

Således leverer virksomheden styring og eltavler til en ny laksefarm, som p.t. bygges i Schweiz. Anlægget skal producere 600 tons laks om året.

Daniits fuldautomatiske styring skal holde liv i fiskene.

Driftssikkerhed er altafgørende
Styringen omfatter alt fra vandflow, temperatur, fodring og dosering af ilt. Til det formål har Daniit blandt andet valgt 37 frekvensomformere fra Schneider Electric. Men selvom der er tale om intelligente frekvensomformere, har Daniit primært valgt netop disse frekvensomformere ud fra ét kriterie: driftssikkerhed.

- Vi har testet og groft sagt voldtaget en lang række frekvensomformere, og valget faldt især på Schneiders, fordi de starter hurtigt og sikkert op efter strømsvigt, siger salgschef i Daniit, Carsten Poulsen, til AutomationsFokus.

Hvis fiskene er uden rent, iltet vand i ganske få minutter, fordi en omformer ikke er startet korrekt op igen efter en afbrydelse, risikerer man at tabe hele bestanden. Det kan betyde et tab på mange millioner kroner, siger Carsten Poulsen.

Unikt design - fuldautomatisk styring
Laksefarmen i Schweiz er Søborg-virksomheden Krügers nye, patenterede design RAS2020.

Det bæredygtige anlæg er cirkulært med syv tanke i yderkredsen og yderligere syv i inderkredsen. Tankenes størrelse er variable, og fiskene flyttes nænsomt fra tank til tank, efterhånden som de vokser sig store. Flere af tankene har sin egen vandforsyning.

Verdens største laksefarm i Hanstholm
Daniit har efterhånden været med til at lave en del fiskeopdræt, og Carsten Poulsen glæder sig over, at Daniit også er en del af en ny laksefarm i Hanstholm, som også får Daniit-styring. Den nye laksefarm forventes at stå færdig i slutningen af 2016.

Anlægget bliver verdens største landbaserede laksefarm og vil producere 5.000 tons laks om året.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.256