23948sdkhjf

Aarhus Værft er gået konkurs

Betalingsstandsningen hos Aarhus Værft A/S varede mindre end to uger, før skifteretten i går erklærede selskabet konkurs. Kreditorerne risikerer at miste millioner.
I alt har leverandørerne til Aarhus Værft et tilgodehavende på 65 mio. kr., og det må de formentlig kigge langt efter. Samtidig står op mod 200 ansatte nu uden arbejde, idet de er direkte eller indirekte beskæftiget på det århusianske værft. Det skriver Børsen.

Største kreditor hos værftet er HSH Nordbank, der har udestående lån og garantier for 81 mio. kr., hvortil kommer yderligere garantier på 108 mio. kr., som banken også risikerer at skulle udbetale. Blandt de resterende kreditorer er Danske Bank med 19 mio. kr. samt Den Norske Bank med 15 mio. kr. I alt er der registreret passiver for 197 mio. kr.

For øjeblikket har værftet gang i fire nybygninger, ligesom skibet Amante ligger færdigbygget ved kajen. Rederen til dette skib har dog nægtet at få skibet leveret, og det var den indirekte grund til den betalingsstandsning, værftet indgav for to uger siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078