23948sdkhjf

En ”dame” på 60 tons

Hos Armiga i Nors ved Thisted har man fået en ny ”beboer”, der fylder lidt mere end sædvanligt. En helt ny 60 tons portalfræser af mærket Feeler er blevet færdigindkørt og er klar til at give kapaciteten endnu et nøk opad.
Den nye maskine har været et lille års tid undervejs, siden bestillingen blev afsendt fra Armiga, og det nye vidunder kører allerede upåklageligt i fabrikshallerne i Nors.

- Maskinen er indkørt, og den virker tilfredsstillende. Den ankom i marts og er nu fuldt funktionsdygtig. Dens arbejdsområde er 5.200 mm i X, 2.400 mm i Y, 900 mm i Z, og den kan tage emner op til 18 tons på planer, beretter direktør Michael Sørensen fra Armiga.

Enestående i Thisted
Han er ikke i tvivl om, at den nye portalfræser vil give helt nye muligheder for virksomheden i Thy. Der er nemlig god brug for kapaciteten blandt de allerede eksisterende kunder.

- Det er vores egne kunder, der har efterspurgt den, men det skulle også gerne betyde, at vi får nye typer af kunder i og med, at vi får et større spektrum at arbejde på. For eksempel satser vi på, at få nogle leverancer til mølleindustrien, siger Michael Sørensen.

Også på et andet område har den nye maskine betydet en forøgelse af produktionen. Den er for øjeblikket i gang med at producere nøglefærdige løsninger til produktionshåndtering. Her samarbejder Armiga med Bila A/S, der blandt andet leverer Kawazaki-robotter og hjælper dem med konstruktion, fremstilling og montage af systemerne. Og det er sammen med en række andre områder, noget, som Michael Sørensen forventer sig meget af i de kommende år.

- Vores kunder kan ikke få produceret den type emner, som vi nu har kapacitet til i en radius på 150 km fra Thisted. Så vi har allerede mærket en pæn efterspørgsel. Siden vi fik maskinen har vi kunnet holde den kørende i et-holdsskift, men den skulle gerne op og køre treholdsskift. Vi har ikke kalkuleret med et stort løft i omsætningen i år, for maskinen skal jo lige køres ind, men fra 2008 skulle vi gerne kunne mærke det, forklarer han.

Den nye Feeler har kostet Armiga ca. 4 mio. kr. i anskaffelsessum, og oven i det har man været nødt til at leje ekstra lokaler på 1.000 kvadratmeter i Nors Erhvervspark for at huse både den og andre maskiner.

Læs mere om Armiga på www.armiga.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093