23948sdkhjf

Nyt udsugningsanlæg med vægt på lavenergi og arbejdsmiljø

Da Dansk Svejse Teknik A/S (DST) i Esbjerg i forbindelse med øget ordretilgang skulle have opført nye produktionsarealer, kunne firmaet konstatere, at de erhvervede lokaliteter skulle gennemgå en omfattende ombygning for at få de optimale arbejdsvilkår. Derfor var det en kærkommen udfordring for Euro-Vent ApS at levere løsningen.
DST løser opgaver, som kræver det ypperste med hensyn til kvalitet, svejseprocedurer, dokumentation osv., hvad enten det drejer sig om et rør-arrangement eller et 2000 tons konstruktionsjob. Noget, der også afspejler sig i de bygninger og faciliteter, som DST benytter.

Skulle sikre optimal arbejdsplads
I projektets første fase besluttede DST, at det nye ventilationsanlæg, der skulle betjene området for svejseproduktionen, skulle sikre en optimal arbejdsplads, hvor ventilationsforholdene for medarbejderen altid er i top. Samtidig skulle anlægget optimeres for at opnå mindst mulig brug af el og varmeenergi, ligesom det eksterne miljø skulle beskyttes mod udledning af partikler fra produktionen. DST’s nye produktionsareal og administration udgør et areal på ca. 8.500 m2.

Løsningen blev et behovstyret ventilationsanlæg, der yder 36.000 m3/h opbygget med selvrensende patronfilter, samt et ventilationsaggregat med to krydsvekslere, der varmegenvinder 87 % af den udsugede varmeenergi. Det vil med andre ord sige, at ved udsugning af 36.000 m3/h, hvor der er 22 °C. på værkstedet, vil der en kold vinterdag kunne opnås en indblæsningstemperatur efter den dobbelte veksler på 18,2 °C. Eventuel suppleringsvarme klares af en eftervarmeflade.

Det var Euro-Vent ApS, der leverede løsningen, som man kan høre mere om på HI Industri 2007, hvor Euro-Vent er blandt udstillerne.

Godt arbejdsmiljø er vigtigt
Der i dag meget stor mangel på kvalificeret medarbejder inden for svejsefaget, og det mærkes tydeligt i Esbjerg, hvor listen af ubesatte arbejdspladser i produktionen til tider er lang. Derfor er det vigtigt, at den enkelte medarbejder oplever, at arbejdsgiverne er interesserede i at skabe et godt indeklima. Vi sætter alle sundhed og velvære meget højt i dag, men glemmer ofte, at vi tilbringer mange timer i vores hverdag inden døre, hvor betingelserne for optimal sundhed ikke altid er til stede. Vi indånder mere end 9 mio. liter luft om året. Hvis indeklimaet ikke er optimalt, er det heller ikke frisk luft, man indånder.

Kilde: Euro-Vent - http://www.euro-vent.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078