23948sdkhjf

Danskere klar med seriefremstillet bølgekraft

De sidste par forhindringer er ryddet af vejen for det lille bølgeteknologi-firma Wave Star Energy. Om to år vil firmaet have den første seriefremstillede maskine i drift.
For øjeblikket arbejder Wave Star Energy på at udvikle en 500 kW stor maskine, der skal seriefremstilles, og efter planen skal det første eksemplar sættes i drift ved Horns Rev i 2009. Dermed har den lille virksomhed overvundet to helt basale problemer, som har plaget producenterne af bølgeenergi: sikkerhed under storme samt stabilitet i driften. Det skriver Børsen.

- Mange større bølgeprojekter er gennem historien endt i store spektakulære havarier, fordi man har undervurderet
Vanskelighederne ved at producere på det åbne hav. Det skarpe hjørne har vi nu passeret, udtaler direktør Per Resen Steenstrup til Børsen.

Virksomheden har haft et testanlæg kørende på Nissum Bredding i Limfjorden, og her er anlægget blandt andet blevet gennemprøvet i hele syv storme. Endnu er der dog et stykke vej, før teknologien kan kommercialiseres, men direktøren håber, at der vil blive en del opmærksomhed omkring produktet ved Klimakonferencen i Danmark i 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078