23948sdkhjf

Wave Star Energy-eksdirektør politianmeldt

Tidligere direktør i bølgeenergiselskabet Wave Star Energy Per Resen Steenstrup er anmeldt til Nordsjællands Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.
Eksdirektør Per Resen Stenstrup i Wave Star Energy har angiveligt misbrugt selskabets midler til ferierejser, restaurantbesøg, indretning af hjemmet og andre private formål for knap 1½ mio. kr. Derfor er der nu indgivet en anmeldelse til Nordsjællands Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, oplyser Børsen.

Advokat Carsten Højer, der er kurator i boet Wave Star Energy, anslår, at det samlede erstatningskrav mod Per Resen Steenstrup vil blive på 1,4 mio. kr.

Årsag til fyring: Rod i økonomien
Per Resen Steenstrup blev fyret som direktør i Wave Star Energy i september 2009, og dengang begrundede man hans fyring med, at han ikke kunne holde styr på selskabets udgifter. I dag oplyser kurator, at fyringen også skyldes, at hans private brug af selskabets midler var blevet opdaget.

Per Resen Steenstrup har dog siden fyringen tilbagebetalt 200.000 kr. til Wave Star Energy. Et beløb, der skulle dække udgifterne til de private ferierejser. Ifølge Carsten Højer dækker beløbet dog kun en lille del af ferierejserne.

Resen Steenstrup: Ren chikane
Efter Wave Star Energys konkurs i begyndelsen af februar er det føget med beskyldninger og rygter om forholdet mellem den tidligere direktør og Danfoss-brødrene, der er hovedaktionærer i selskabet.

- Jeg opfatter det som ren chikane. Man kan altid anmelde folk og smøre tykt på. Det er en del af en fejde, hvor familien Clausen bruger alle midler for at miskreditere mig, siger Per Resen Steenstrup om anmeldelsen til Politiet.

Han forklarer at de indkøbte ting har været anvendt, mens Wave Star Energy drev virksomhed fra hans private adresse, og at han ville levere tingene tilbage, men at selskabet ikke selv havde henvendt sig.

Jørgen Mads Clausen: Beskyldninger for egen regning
Jørgen Mads Clausen fastholder, at årsagen til fyringen tilbage i september er rod i økonomien og tilføjer samtidig, at han ikke har meget til overs for kritikken fra Per Resen Steenstrup.

- Den må stå for Per Resen Steenstrups egen regning – det vil jeg slet ikke kommentere på. Det er kurator og ikke os, der har valgt at politianmelde Per Resen Stenstrup, og nu er det op til Politiet at vurdere sagen, siger han til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109