23948sdkhjf

Der er ikke langt fra Ribe til Kina

Der er de virksomheder, der først er begyndt at flytte produktionen mod øst i de seneste år, og så er der dem, der har brugt outsourcing i årevis. Ribe Maskinfabrik hører til den sidste kategori, for her fandt man allerede for 15 år siden ud af, at det ikke er al produktion, der er lønsom i Danmark.
Selv om Ribe Maskinfabrik i dag kan præsentere en imponerende outsourcing-beretning, var det nu mere nød end lyst, der dengang fik virksomhedens ejer Ole Jørgensen til at sende tankerne mod øst. Produktionen hjemme i Ribe var ganske enkelt ikke lønsom, og der skulle gøre noget radikalt, hvis ikke virksomheden skulle tabe til konkurrenterne.

- En af vores storkunder meddelte os, at vi simpelthen var for dyre, og der gik det op for os, at det ikke var nok blot at rationalisere produktionen i Ribe, så i stedet blev vi foreslået at se nærmere på Polen, fortæller Ole Sørensen.

Den rigtige beslutning
Det er nu 15 år siden at ledelsen hos Ribe Maskinfabrik tog den helt afgørende beslutning at sende dele af produktionen til udlandet. Og selv om det ind imellem har gjort ondt hjemme i Danmark, hvor man blandt andet var nødt til at lukke svejseafdelingen og varmpresafdelingen i Ribe, har det helt klar vist sig at være den rigtige beslutning, der ikke blot har gjort virksomhedens egenproduktion rentabel, men også gjort det til en god forretning at hjælpe andre virksomheder med at få deres projekter gennemført i udlandet.

I 2004 blev selskabet omorganiseret, og moderselskabet fik navnen RM Group. Allerede i 2000 havde man udskilt datterselskabet Rimadan A/S, der groft sagt har til opgave at finde ud af, hvor i verden varer kan fremstilles i den bedst mulige kvalitet til den lavest mulige pris. I dag har Rimadan en del danske virksomheder på kundelisten, for hvem man sørger for fremstilling af maskiner og stålkonstruktioner på de faciliteter, man selv råder over i udlandet.

- Fordelen ved den model er, at vores kunder kan etablere produktion i udlandet uden at gøre det fuldt og helt. De får vores faciliteter stillet til rådighed og kan samtidig nyde godt af de praktiske erfaringer, vi har, siger Ole Sørensen.

Produktion i Kina, montering i Ribe
Hjemme i Ribe er der dog også god gang i fabrikken, der sammen med fabrikken i Rødekro i dag beskæftiger ca. 85 ansatte. Maskinparken hører til blandt landets mest moderne, og her varetager man opgaver inden for spåntagende bearbejdning og skæring af plader, ligesom en del af de komponenter, der produceres i udlandet, monteres i Danmark.

Sidste skud på den stadigt voksende stamme er egne fabriksfaciliteter i Kina. I 2004 åbnede man en 4.000 kvadratmeter stor fabrik i Ningbo, hvor der i dag er 55 ansatte. Dermed er sidste punktum dog ikke sat i outsourcing-sagaen fra Ribe, for også i de kommende år vil man lede efter nye muligheder for at sikre fremtidens produktion.

Læs mere om Ribe Maskinfabrik og RM Group på http://www.rmgroup.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109