23948sdkhjf

Vestas investerer i omfattende forskningsprogram

Vestas tager et vigtigt skridt i udviklingen af fremtidens vindmøller gennem et nyt, strategisk samarbejde med Aalborg Universitet.
Forskningsprogrammet med titlen Vestas Power Programme er det mest omfattende samarbejde mellem en vindmølleproducent og et universitet til dato. De kommende fem år vil programmet styrke forskning og udvikling inden for effektelektroniske komponenter og systemer til brug i vindkraftindustrien.

- Vestas Power Programme er et vigtigt skridt i vores målrettede indsats for at styrke samarbejdet med verdens førende uddannelsesinstitutioner inden for vindkraft. Med programmet løfter og accelererer vi forskningen inden for effektelektronik; en forskning, der er afgørende for industriens fortsatte udvikling, siger Finn Strøm Madsen, direktør for Vestas Technology R&D.

Forventer forskningsmæssige gennembrud
Vestas Power Programme yder i de kommende fem år støtte til tre forskningsprogrammer inden for vindkraftværker, effektelektronik og energilagring, der tilsammen vil omfatte mindst 10 Ph.d-projekter. Desuden vil der gennem programmet blive uddelt en række legater til danske og udenlandske kandidatstuderende ved Aalborg Universitets Institut for Energiteknik. Endelig medfører Vestas Power Programme også finansiering af et femårigt professorat, som er omdrejningspunkt for forskningsprogrammerne.

Vestas forventer, at forskningsindsatsen vil lede til en række gennembrud, der vil gøre det muligt at producere møller med større kapacitet og forbedret effektivitet og funktionalitet. Denne udvikling er en vigtig forudsætning for at møde udfordringerne ved en større integration af vindkraft i elnettet i fremtiden.

- Vestas ser det som en vigtig opgave at støtte de største talenter inden for forskning og udvikling af højteknologiske vindkraftsystemer og derved investere i fremtidens eksperter. Vestas Power Programme giver deltagerne en unik mulighed for at udvikle de højt specialiserede kompetencer, industrien efterspørger og samtidig styrke interessen for de unikke karrieremuligheder, den hastigt voksende, globale vindkraftindustri tilbyder, siger Finn Strøm Madsen.

Kilde: Vestas - http://www.vestas.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16