23948sdkhjf

Dansk Overflade Teknik får ny medejer

Et konsortium med Jysk-Fynsk Kapitalanlæg overtager 49% af aktierne i Dansk Overflade Teknik A/S (DOT).
Sydskandinaviens førende virksomhed indenfor varmforzinkning og overfladebehandling har indirekte fået ny medejere.
Det er et konsortium med Jysk-Fynsk Kapitalanlæg i spidsen som har købt aktierne i Fasterholt Holding A/S af FIH og PKA.

Dermed ejer konsortiet nu 100% af aktierne i Fasterholt Holding A/S, idet én af konsortiedeltagerne - Vald. Birn Jernstøberi A/S - i forvejen var medejer af holding-selskabet. Fasterholdt Holding ejer 49% af aktierne i Dansk Overflade Teknik, mens de øvrige 51% af aktierne fortsat ejes af FJ Industries A/S, Ferritslev.

DOT arbejder med varmforzinkning, sandblæsning, metallisering og maling, og er inden for disse områder den førende aktør i Danmark og Sydsverige foruden betydelige aktiviteter i Nordtyskland. Virksomheden har produktionssteder i Fasterholt ved Herning, Ferritslev på Fyn, i Køge samt i Sölvesborg og Eskilstuna i Sverige.

DOT omsætter for ca. 500 mio. kr. og beskæftiger i koncernen i alt 600 medarbejdere. Selskabet blev til i 2002 ved en fusion mellem Herning Galvanisering A/S, Dansk Overfladeteknik A/S, Fasterholt og FJ Varmforzinkning A/S.

Om baggrunden for købet siger adm. direktør Per Kristensen, Jysk-Fynsk Kapitalanlæg, at man i personkredsen bag investeringsselskabet har et indgående kendskab til DOT, og at man i nogen tid har arbejdet på muligheden for at erhverve aktier i selskabet.

- Jeg er overbevist om, at der i DOT er potentiale til en yderligere vækst - både med hensyn til omsætning og indtjening, siger han. Han oplyser, at de øvrige deltagere i konsortiet alle er at finde blandt aktionærerne i Jysk-Fynsk Kapitalanlæg. Når man har valgt denne model skyldes det primært investeringens størrelse. Jysk-Fynsk Kapitalanlæg, der startede sin investeringsaktivitet for halvandet år siden, ejes af fem store jysk-fynske virksomheder og fonde.

Udover Dansk Overflade Teknik A/S er investeringsselskabet medejer af SkanDek Tagelementfabrik A/S i Hobro, Hi-Con ApS i Hjallerup, der fremstiller højstyrkebetonelementer, tekstilvirksomheden KABOOKI A/S i Herning, KE Fibertec A/S i Vejen, der fremstiller luftfordelingssystemer baseret på fiberteknologi og SystemTeknik A/S, Ålborg, der producere elektriske styringstavler.

Kilde: Dansk Overflade Teknik http://www.dot.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095