23948sdkhjf

Overfladekoncern mærker kundernes ordreboom

Heftig aktivitet hos DOT´s kunder i Danmark og Sverige smitter af på regnskabet for 2021. En markant zinkopjustering har også indvirkning på årets resultat

DOT leverer et overskud på 81,2 millioner kroner før skat i det netop offentliggjorte regnskab for 2021. Heraf står en opjustering af lagerværdien af smeltet zink for 9 millioner kroner.

Den høje aktivitet i byggeindustrien har haft stor betydning for årets resultat, men generelt har der været fremgang i samtlige kundegrupper. Flere storordrer til DOT´s svenske fabrikker har ligeledes påvirket resultatet i positiv retning.

Henrik Steen-Jørgensen, administrerende direktør hos DOT A/S og DOT AB, fortæller, at behovet for overfladebehandling har ligget på et højt niveau i samtlige tolv måneder i både Danmark og Sverige.

- Da vi tog hul på 2021 vidste vi reelt set ikke, hvad der ventede. Coronavirussen var stadig en dybt uforudsigelig faktor. Vi kan dog konstatere, at blandt andet behovet for varmforzinkning, maling og pulverlakering ikke har været påvirket af ydre omstændigheder. Mange brancher har haft meget travlt, og det smitter af på os som underleverandør, siger Henrik Steen-Jørgensen, og tilføjer, at industrimetallernes himmelflugt, blandt andet på grund af de stigende energipriser, er et konstant tema hos overfladekoncernen.

- Zink er den vigtigste råvare i produktionen, og prisen var høj i det meste af 2021. Det har givet en opjustering af zinken i vores varmforzinkningsgryder, men vi skal stadig handle zink ind løbende, og være rustet til. at udgifterne stiger yderligere, siger Henrik Steen-Jørgensen.

Da vi tog hul på 2021 vidste vi reelt set ikke, hvad der ventede. Coronavirussen var stadig en dybt uforudsigelig faktor. Vi kan dog konstatere, at blandt andet behovet for varmforzinkning, maling og pulverlakering ikke har været påvirket af ydre omstændigheder. Henrik Steen Jørgensen, administrerende direktør hos DOT

Øget automationsfokus

Han uddyber, at koncernen fortsat nyder godt af en række optimeringer, man iværksatte i 2019 for at opnå en mere smidig produktionsgang. Alle fabrikker kan hurtigt tilpasse sig den aktuelle aktivitet, og det betyder, at man selv i en tid med ekstraordinær efterspørgsel nemt kan fastholde en høj kvalitet- og leveringssikkerhed.

- Samtidig har vi øget vores fokus på effektive automationsløsninger. Blandt andet i Sölvesborg har de fuldautomatiske produktionslinjer sikret os flere markante eksportordrer, siger Henrik Steen-Jørgensen.

Svensk vækst

Sverige er i det hele taget et stort vækstmarked for DOT, og i januar 2022 overtog man den svenske varmforzinkningskoncern Pohlinvest. Man har nu fabrikker i seks svenske byer, og sammen med de fem danske fabrikker er der et solidt grundlag for at konsolidere positionen som Nordens førende overfladebehandler. Henrik Steen-Jørgensen forventer dog ikke, at man i 2022 når samme aktivitetsniveau som i 2021.

- Der er for mange ubekendte faktorer i øjeblikket. Vi forventer en vis afmatning i flere sektorer, og omkostningerne kommer uundgåeligt til at stige yderligere på grund af den ustabile verdenssituation. Vi er fortrøstningsfulde og har et solidt fodfæste takket være vores full-service-kompetencer, slutter Henrik Steen-Jørgensen.

DOT A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 577,8 504,2
Primært resultat 81,3 55,3
Bruttofortjeneste 332,8 284,2
Resultat før skat 81,3 54,6
Årets resultat 63,1 41,5
Status balance 408,5 371,1
Egenkapital 220,0 208,0
Antal ansatte 464 452
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Læs mere om: DOT
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordstor ordrebeholdning giver behov for flere medarbejdere hos Sterke
Organisationer undrer sig over finanslov: Hvor er pengene til flere faglærte?
Verdens første 3D-printede raket er blevet sendt afsted
Østjysk virksomhed automatiserer rumænsk møbelfabrik
Industriens Fond får ny formand
Nyt program sætter produktionsvirksomheder i gang med bæredygtig omstilling
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.642