23948sdkhjf

Positiv udvikling hos Formkon accelererer

Formkon ApS i Skive er i medvind i disse år. Det kan nu måles på blandt andet kreditværdigheden og antallet af medarbejdere.
Det går forrygende for Formkon i Skive. Virksomheden er netop blevet kåret som en af landets mest stabile af kreditvurderingsfirmaet Experian A/S. Formkon scorede hele 4.5 ud af 5 stjerner, og det betyder blandt andet, at virksomhedens økonomiske stabilitet er betydeligt bedre end hos typiske danske virksomheder af samme størrelse. Årsagen til den positive udvikling skal, ifølge direktør Lars Høy fra Formkon, blandt andet findes i evnen til at outsource professionelt uden tab af hverken danske arbejdspladser eller dansk ekspertviden.

- Vi lever jo af at placere os strategisk, skiftende steder i flowet, fra ideen om et nyt produkt opstår til formfremstilling og produktion af et færdigt sprøjtestøbt eller trykstøbt emne. Vi er en af landets førende specialister, når det gælder optimal projektstyring af hele flowet og specifikt inden for produktudvikling, prototyper, trykstøbning og sprøjtestøbning. I de senere år har vi udviklet konceptet med tætte samarbejdsrelationer til kinesiske underleverandører, og det har gjort os endnu bedre og mere konkurrencedygtige.

Hemmeligheden er kombinationen
- Til forskel fra mange andre har vi fra begyndelsen været meget bevidste om at fastholde den ekspertviden, vi selv har som underleverandør om produkter og produktionsudstyr. Den viden kombinerer vi nu med de lave kinesiske priser og hurtighed. Vi har egen afdeling i Kina, der styrer samarbejdet med vores underleverandører med fasthed, og vi lærer løbende kineserne at leve op til europæiske kvalitetsnormer, siger Lars Høy, og uddyber:
- Tilsyneladende har vi ramt plet med den kombination. Kunderne er i hvert fald vilde med den. Og vi tror, at det skyldes, at mange virksomheder har dårlige erfaringer med selv at styre samarbejde med Fjernøsten, og at det er svært at få den nødvendige service og status i Østen, medmindre man kommer med en vis volumen, som vi gør. De lave priser er lette nok at finde selv, men kompetencer og kvalitet skal man vide, hvor man finder – og det gør vi.

Antallet af medarbejdere vokser
Den gode udvikling ses også på antallet af medarbejdere hos Formkon, der i løbet af det sidste års tid har ansat ikke færre end fire nye ingeniører, hvoraf to er kinesere. Staben er nu oppe på 18, men der søges yderligere projektledere og konstruktører til produktudviklingsafdelingen og eksperter inden for trykstøbning.

- Vi er i det hele taget i gang med at klæde os selv på til yderligere vækst, også it-mæssigt. Vi har arbejdet med Pro Engineer i mere end 15 år, og nu har vi valgt også at købe licenser til Solid Works, fordi vi har konstruktører, der har mere end syv års erfaring i dette program. Det giver større fleksibilitet, da vi nu kan tilbyde vores kunder konstruktionsopgaver i både Solid Works og Pro Engineer, slutter Lars Høy.

Kilde: Formkon

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094