23948sdkhjf

Generationsskifte hos Mekoprint

Anders Kold bliver ny administrerende direktør i Mekoprint-koncernen.
Mekoprint-koncernen gennemfører 1. marts 2015
Fakta: Anders Kold
Uddannet cand.merc. i strategi, organisation og ledelse fra CBS i 2001.

Syv år hos IBM Danmark med ansvar for blandt andet udvikling af nye forretningsområder.

Etablerede herefter konsulentvirksomheden Avento A/S med speciale i strategi og strategieksekvering, som netop er blevet solgt til Deloitte.

generationsskifte i ledelsen. 39-årige Anders Kold afløser som administrerende direktør sin far, Esben Kold, der har stået i spidsen for virksomheden siden 1973.

Anders Kold har været bestyrelsesmedlem i Mekoprint koncernen siden 2008 og næstformand siden september 2013.

Kan levere på udvikling og produktion
Efter syv år i koncernbestyrelsen føler Anders Kold sig tæt på virksomheden, og går ind til opgaven med en masse idéer, fortalte han, da Metal Supply fangede ham.

- Grundlæggende er der først og fremmest et stort potentiale i at komme endnu tættere på kunderne og kombinere vores styrker. Vi evner både at hjælpe kunderne med hurtigt at udvikle nye produkter og gå fra prototype til volumenproduktion med det globale leveranceapparat, der nu skal til. Vi er nu i en position, hvor vi kan indfri globale kunders udviklingsbehov. Både på assistance til produktudvikling og produktion med effektiv global logistik, siger Anders Kold.

- Fra Avento medbringer jeg den erfaring, at de små og de store virksomheder kan lære meget af hinanden. Mekoprint skal have det bedste fra begge sider: Lille og LEAN med små selvstændige teams tæt på kunderne og samtidig stor nok og med kompetencer til at være global leverandør af kundespecifikke løsninger på et højt teknologisk niveau, siger Anders Kold.

Fra en direktørpost til en anden
Esben Kold, uddannet kemiingeniør og HD i organisation, har stået i spidsen for Mekoprint, siden han som 30-årig i 1973 efterfulgte sin far, Erland Kold, der grundlagde virksomheden i 1954. Når han forlader posten som koncernens administrerende direktør, fortsætter han som direktør for Mekoprint Mechanics divisionen i Aalborg Øst med 75 medarbejdere.

- Efter en række turbulente år er vi nu tilbage på vækstsporet og har stor succes med at kombinere udvikling og højautomatiseret produktion i Danmark med løntung produktion i lavtlønslande. Den udvikling glæder jeg mig til at fortsætte, så længe det giver mening for Mekoprint og for mig. Min rolle i det daglige bliver nu en anden end hidtil, og jeg glæder mig til at støtte Anders og lederteamet i virksomhedens fortsatte udvikling, siger Esben Kold.

Fakta: Mekoprint
Mekoprint-koncernen består af driftsselskabet Mekoprint A/S og Mekoprint Ejendomme A/S og beskæftiger 240 medarbejdere. Koncernen realiserede i regnskabsåret 2013/2014 et overskud på 22,6 mio. kr. efter skat mod 6,3 mio. kr. det foregående år. Omsætningen steg med 10 procent til 277 mio. kr., og egenkapitalen er på 170 mio. kr.

Ud over de fire fabrikker, hvoraf de tre er i Støvring, har Mekoprint A/S produktion i Tjekkiet og Polen og et handelsselskab i Hongkong. Forretningen er baseret på tæt samarbejde med kunderne om produktudvikling og produktion inden for blandt andet folietastaturer, trykt elektronik, kabelkonfektion, folie- og metalskilte samt metalbearbejdning. Mere end to tredjedele af omsætningen går til eksport.

Firmaet hjælper mere end 1.000 kunder med at udvikle og producere nye produkter med over 30 forskellige produktionsteknologier.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094