23948sdkhjf

Kvinde bag roret - driver maskinfabrik med succes

På ét punkt er maskinfabrikken Waltrich lidt af et særsyn. Direktøren er nemlig en kvinde. Dermed skal man ikke tro, at den mangeårige virksomhed ikke kan følge med konkurrenterne – tværtimod har man manifesteret sig i en tid, hvor konkurrencen er hård såvel herhjemme som fra virksomheder i Østen.
- Vi har store forventninger til fremtiden, siger administrerende direktør og hovedaktionær Hanne Lilja.

- Det er i løbet af de sidste 1½ år lykkedes os at vende tidligere tiders dårlige regnskaber til nu at være ganske positive. Ud over de gode konjunkturer, vi har haft under processen, samt en hård omkostningsstyring, må vi naturligvis takke vore mange trofaste kunder, der har vist os den nødvendige tillid.

Konkurrerer med Østlandene
Lige ved motorvejsafkørsel 39, i det naturskønne Sydsjælland, ligger firmaet Waltrich A/S, der tidligere hed J.A. Knudsen – Waltrich A/S, som har specialiseret sig i spåntagende bearbejdning af større produktionsserier i messing, automatstål, aluminium og rustfrit stål. Waltrich er 100 % ordreproducerende, og kundekredsen spænder lige fra mindre møbelproducenter til store VVS- og armaturvirksomheder. Ca. 50 % af omsætningen er eksport.

- Vi har bl.a. 44 kurvestyrede automater, hvor vi i øvrigt p.t. kan tilbyde ledig kapacitet. Vores produktionsform er naturligvis i hård konkurrence med blandt andet Kina og Østlandene, siger administrerende direktør Hanne Lilja, og uddyber:

- Men mange tidligere kunder er vendt tilbage til os, på grund af vores korte leveringstider, fleksibilitet og gode kvalitet. Fordelene ved de kurvestyrede automater er, at bearbejdningstiden ofte er væsentlig kortere end på CNC-maskiner, og da én mand kan passe 10-15 maskiner, sætter det os reelt også i stand til at konkurrere med lavtlønslandene på prisen, når det gælder mellemstore serier af ikke-komplekse emner.

Sammenhold og fleksibilitet
Da virksomheden har eksisteret siden 1922, har den et ”arkiv” på ca. 10-12.000 kurveskiver og en omfattende værktøjssamling, så mange geometrier er lige til at plukke ned fra hylden.

Derudover tilbyder virksomheden kunderne at producere på rammeordre og lagerføre deres emner i op til et år, så kunderne kan bestille større serier til billigere priser, men kun få leveret og faktureret i den takt de har brug for emnerne.

- Kernen i virksomheden er helt klart sammenholdet og fleksibiliteten blandt medarbejderne, hvoraf langt de fleste har været ansat i rigtig mange år. Alle bidrager med noget, og alle går ind og varetager forskellige opgaver, når der er brug for det. Kun på den måde har vi en virksomhed og et team, der gør en forskel, forklarer Hanne Lilja.

Waltrich A/S omsætter i dag for ca. 20 mio. kr. årligt og har 15 medarbejdere, der arbejder i treholdsskift.

Læs mere om Waltrich på http://www.waltrich.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11