23948sdkhjf

Kapitalfond overtager industrikoncern i Thisted

Kapitalfonden EQT har overtaget aktiemajoriteten i det familieejede Cimbria A/S. De tidligere ejere, Sven Toftdahl Olesen og Ole Toftdahl Olesen vil fortsat eje en betydelig aktiepost og fortsat have nøglepositioner i virksomheden.
Cimbria blev grundlagt i 1947 og har hovedkvarter i Thisted. Virksomheden har en omsætning på 1,25 mia. kr. og 900 ansatte i 20 lande. Cimbria producerer maskiner og nøglefærdige anlæg inden for fire områder; korn- og frøfremstillingsanlæg, affaldshåndteringsanlæg, anlæg til udvinding af vegetabilsk olie og biodiesel samt anlæg til industriel luftrensning og ventilation.

- Vi er glade for at slå os sammen med en stærk industriel og finansiel ejer og ser frem til at udvikle Cimbria sammen med EQT. EQT’s industrielle tilgang vil være værdifuld og brugbar i implementeringen af vores fremtidige strategi, siger Ole Toftdahl Olesen, administrerende direktør i Cimbria.

Cimbria er EQT’s fjerde investering, og fonden laver investeringer i mellemstore virksomheder med et sundt forretningsgrundlag og et klart værdipotentiale. Fonden er aktiv i Norden og Tyskland og har et kapitalgrundlag på 372 mio. euro.

- Cimbria er et interessant selskab på et hurtigt voksende marked, hvilket har resulteret i en betydelig vækst i virksomheden i de sidste fem år. Vi glæder os til at arbejde sammen med Cimbria, virksomhedens ledelse og medarbejderne for at forbedre Cimbria’s operationelle infrastruktur og støtte den fortsatte vækst, siger Håkan Johansson, senior partner i EQT.

Overtagelsen skal godkendes af de relevante myndigheder.

Kilde: EQT - http://www.eqt.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109