23948sdkhjf

Metalindustrien har fundet danmarksmestrene

Danmarks bedste klejnsmedelærling kommer fra Bila, og Danmarks bedste industriteknikerlærling kommer fra A.K.S. Finmekanik.
Det var en flok spændte metallærlinge, der ventede på afgørelsen ved årets danmarksmesterskaber i håndværk, DM i Skills.

Efter at have konkurreret intenst tre dage i træk, skulle vinderne kåres. Et udvalg af rutinerede dommere og skuemestre stod for vurderingen af indsatsen, og undervisningsminister Christine Antorini stod for overrækkelsen af trofæet.

Og vinderne er…
Hos klejnsmedene løb 22-årige Jesper Krog Sørensen med guldet. Han er til daglig i lære hos Bila på Mors og går på EUC Nordvest.

- Det har været en kæmpe oplevelse at være med og prøve sig af mod de bedste. Det er også hårdt. Vi har været i ilden i over 20 timer, men det er fedt at presse sig selv. At deltage i danmarksmesterskabet, men også den regionale konkurrence, har lært mig at slappe mere af under pres. Det er stort at blive kåret til Danmarks bedste klejnsmedelærling, lyder det stolt fra Jesper

I konkurrencen hos industriteknikerne blev det Robin Wilfred Oudal fra Kastrup, der snuppede en hjemmebanesejr i Bella Center. 21-årige Robin er i lære hos A.K.S. Finmekanik og går på Københavns Tekniske Skole.

- Jeg havde vildt mange sommerfugle i maven inden de råbte mit navn op. Det har været godt at være med, og møde nogle gode branchekollegaer. Det har været nogen gode, men også hårde dage. Jeg må indrømme, at jeg er lidt småtræt lige nu, men også super stolt, siger Robin.

Med flere end 68.000 besøgende er DM i Skills 2015 det bedste besøgte nogensinde af sin art. DM i Skills 2016 afholdes den 4.-6. februar i Fredericia.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079