23948sdkhjf

Metalindustriens største talenter kåret

Smede-, industritekniker- og automatiktekniker-fagende kårede de bedste lærlinge ved DM i Skills

Lørdag den 4. februar kulminerede DM i Skills med kåringen af guldvindere i 45 fag.

Mathias Rosendahl Jørgensen fra Møldrup i Nordjylland vandt konkurrencen for klejnsmede. Han er i lære hos TA Staal og går på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.

- Det er megafedt at have vundet DM i Skills. Det er overvældende og helt ubeskriveligt. Nu skal jeg ud og have noget god mad, og måske vi også skal i byen senere, lød det fra en glad Mathias Rosendahl Jørgensen.

En kæmpe overraskelse

I konkurrencen for industriteknikere var det Kasper Bergmann Mortensen fra Silkeborg der løb med Skills-titlen. Han er i lære hos Grundfos og går på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

- Det føles fuldstændig vanvittigt at vinde DM i Skills. Vi lå så tæt, og vi havde ingen idé om, hvem der vandt, så det var en kæmpe overraskelse, at det var mig, der endte med at vinde. Jeg har trænet hårdt op til, men i sidste ende har det jo kunnet betale sig. I aften skal jeg ud og hygge med min familie og mine venner, fortalte en glad Kasper Bergmann Mortensen efter medaljeoverrækkelsen

Ingen genveje til praktisk viden

Blandt automatikteknikerne var det Christoffer Oliver Husted Christensen, der blev kåret som vinder. Han er i lære hos Schur Technology og går på Syddansk Erhvervsskole Vejle.

- Det er en fed fornemmelse at have vundet, og jeg stolt og godt tilfreds. Vi skal helt bestemt ud og fejre det i aften med en middag, lød det fra en glad vinder efter medaljeoverrækkelsen.

Medaljerne blev overrakt af børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye. Han benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

- Der er ingen genveje til praktisk viden. Man må øve sig, øve sig og øve sig. Det er værdien af jeres uddannelser. Når I er med her ved DM i Skills, er I med til at vise tusindvis af unge, at der findes andre veje end den boglige vej frem i tilværelsen. Vi politikere har travlt med den grønne omstilling: Men det er jo bare snak, hvis vi ikke har nok mennesker til at sikre, at det sker i den virkelige verden. Udover I er dygtige til jeres fag, er I også i den grad en del af løsningen og fremtiden, lød det fra Mattias Tesfaye.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095