23948sdkhjf

Carsoe chokerede sig selv

Rekordomsætning overraskede den nordjyske producent af procesudstyr, som forventer et mindre resultat i 2015.
Både overskud og omsætning voksede markant i 2014 for nordjyske Carsoe, som laver procesudstyr til blandt andet slagterier, mejerier og fiskerisektoren.

Med et overskud på godt 14 mio. kr. – næsten 12 mio. bedre end i 2013, sprængte virksomheden sine egne forventninger til 2014.

- Det har været et fantastisk år, der indfriede vores forventninger til fulde og mere til, siger en tilfreds Mikkel Jacobsen, som er administrerende direktør.

Ifølge ham bar 2014 præg af nye og større kunder. Men selv om pilen kun har peget opad i en årrække, så tror han selv, at kurven vil knække en smule i 2015. Carsoe forventer, at omsætningen vil falde ned på et niveau, der ligger mellem 2013 og 2014-niveau.

Træerne vokser ikke ind i himlen
2014 var helt enkelt et ekstraordinært godt år, hvor man uventet nåede et højt omsætningsmål, som man troede, man først ville indfri i 2016.

- 2014 var vækst ud over alle forventninger, og vi er ikke så naive, at vi tror, at træerne vokser ind i himlen, siger Mikkel Jacobsen.

Han nævner, at det er vigtigt at slå koldt vand i blodet og ikke jage enhver omsætning, der er inden for rækkevidde, for det kan skade den troværdighed på service, levering og kvalitet, som han mener, har været afgørende for Carsoes succes.

- Vi skal ikke jage noget, som der ikke er penge i, eller noget, som vi ikke har forstand på at lave. Det kan kun give kunden en dårlig oplevelse. Vi har en organisation, som vi kan skalere ned til en omsætning på 120 mio. kr. og vi vil alligevel tjene penge, så hvorfor jage noget, som kun vil give os et dårligt renommé?

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125