23948sdkhjf

Carsoe flytter 120 mand til Aalborg

Pandrup mister stor virksomhed – virksomhedens vækst kræver nye faciliteter.
Siden 2005 har Carsoe A/S haft hjemme i Pandrup, men det er snart slut. Virksomheden, der har 120 ansatte, flytter til Aalborg til foråret.

- Vi er så småt gået i gang med at indrette os på den nye adresse i Aalborg, og vi skulle gerne være i drift 1. april næste år, fortæller administrerende direktør Mikkel Jacobsen fra Carsoe.

Ikke holdbart
Virksomheden, der blev stiftet i 1993, lå oprindeligt i Aabybro, men flyttede til Pandrup i 2005 for at få mere plads. Man lejede sig ind på 3500 kvadratmeter på Hjulmagervej, men siden er der kommet yderligere fem lejemål til, så virksomheden i dag er spredt over seks lejemål, hvilket er uholdbart.

- Vi har afsøgt muligheder for at samle virksomheden på én adresse i Pandrup, men har måtte konstatere, at sådan en bygning, der passer til os, ikke findes eller kan skabes i Pandrup. Vi flytter ind på Mineralvej 6-8 i Aalborg, hvor Plannja tidligere har haft til huse, og der får vi rådighed over 9000 kvadratmeter, konstaterer Mikkel Jacobsen.

Vækstvirksomhed
Baggrunden for flytningen er simpelthen en imponerende vækst, for det er gået stærkt for Carsoe de seneste år:

- Det regnskabsår, som vi netop er ved at slutte, viser en omsætning på over 200 millioner kroner, hvilket er tre gange så meget som for fire år siden, oplyser Mikkel Jacobsen.

Han forklarer, at det blandt andet er sammenlægningen med en anden Pandrup-virksomhed, Beritech, i 2011, der har medført væksten, ligesom et opkøb sidste år af den nu lukkede Støvring-virksomhed Carnitechs produktion til fisketrawlere har givet et ryk opad i omsætningen:

- Desuden har vi generelt formået at øge produktionen, nævner Mikkel Jacobsen.

Lettere at skaffe folk
- Det er problematisk at have en virksomhed spredt på flere adresser, og alene på logistikken er der meget at spare ved at samle tingene. Det er også nyttigt at kunne indrette sig på ny i velegnede lokaler, og desuden er det en fordel at ligge i Aalborg, når der gælder rekruttering af medarbejdere.

Mikkel Jacobsen oplyser, at der uundgåeligt vil være medarbejdere, der får længere til job, når virksomheden flytter fra Pandrup til Aalborg, men at man også har medarbejdere bosat syd for fjorden, og de får kortere afstand:

- Gennemsnitligt får vores medarbejdere faktisk kortere til arbejde, og vores nye adresse ligger meget tæt ved motorvejen, fremhæver han.

Carsoe producerer udstyr til fødevareindustrien, såsom silotanke til mejerier, procesudstyr til fisketrawlere og bakkedispenseringsudstyr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079