23948sdkhjf

Slut med zigzag-løb mindsker fejlene hos NTF Aalborg

Leveringsfejlene faldt til under en fjerdedel, efter at Støvring-firmaet fik et produktivitetstjek og ryddede op i hallerne.
Der er løbet alt for meget zigzag i tidernes løb hos NTF Aalborg i Støvring, som producerer rustfri trådvarer og varer af rundstål til fødevareindustrien og til producenter af procesudstyr.

I årenes løb kom der stadig flere knopskydninger på produktionshallen i Støvring. Et tegn på ekspansion og succes. Men med den ulempe at den samlede indretning ikke tog hensyn til produktionsflowet i en proceslinje. Det har Støvring-virksomheden taget livtag om med et produktivitetsforløb hos Dansk Industri, som NTF Aalborg netop har afsluttet.

Egentlig var det ikke nødvendigt med fremmede øjne for at se, hvordan NTF Aalborg kunne indrette sig smartest, så zigzag-løb i produktionshallen kunne undgås. men produktivitetskurset har været en rigtig god motivation til at få det gjort, siger Johnni Bergstedt, en meget tilfreds produktionschef.

- Det virker ikke som nogen stor videnskab at se det logiske i en indretning, men det satte gang i tankerne at se på en skærm, hvordan andre virksomheder har gjort det, siger han til Metal Supply.

Fakta: Sådan gjorde NTF Aalborg blandt andet:

Coils med tråde og rundstål er blevet samlet og transporteres nu cirka 10 meter med kran til første forarbejdningsstation.

Svejsekabiner er blevet flyttet fra et svejseområde og til det sted i produktionslinjen, hvor der er behov for svejsning.

Et nyt og mere velordnet reolsystem med stålemner er indrettet, og der er skabt bedre overblik over restantallet af de enkelte stålemner.

På morgenmøder klokken 8 koordineres dagens opgaver i de enkelte afdelinger, så alle ved, hvad der skal nås i løbet af dagen.
Morgenmødet klarer spørgsmålene
Et andet tiltag, som NTF Aalborg har indført efter produktivitetskurset, er morgenmøder klokken 8, hvor dagens arbejde koordineres. Det er ikke fordi, der siges noget på disse møder, som overrasker medarbejderne.

- Men det gør, at jeg slipper for at skulle ud og ordne en masse ting i løbet af dagen. Nu ved alle, at alle spørgsmål kan vendes hver morgen klokken 8. Når jeg ikke skal ud og løse problemer hele dagen, så frigiver det en masse tid, så kan jeg koncentrere mig om at optimere og effektivisere processerne i det daglige og giver gerne en hånd med, hvor der mangler arbejdskraft.

Hos NTF Aalborg er man glade for effekterne af omflytningen og de andre tiltag. Mindre zigzag betyder kortere gennemløbstider, men mest tilfreds er Johnni Bergstedt med, at fejlprocenten er nedbragt for leveringstider. Før omflytningen var det fire procent af ordrene, som ikke kunne holde tidsplanen.

Færre nej til ordrer
Den fejlprocent er bragt ned på under én procent. Bedre struktur og overblik har givet bedre fornemmelse for tidsrammer, og hvad man kan love kunderne.

- Hvis en kunde ringer i dag og har en hasteordre, så er vi blevet meget mere fleksible til at kunne sige ja og klare opgaven. Der måtte vi oftere sige nej tidligere, og det kan kun betyde, at vi også tjener flere penge, siger han.

Også medarbejderne kan måske se frem til flere penge. NTF Aalborg har en ordning om overskudsdeling blandt medarbejderne.

- Så hvis det lykkes, kan medarbejderne se, at det også smitter af på dem selv. Det tror jeg, giver en god rygvind til processen, siger Johnni Bergstedt.

Artiklen er en del af temaet Produktivitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079