23948sdkhjf

Stålvirksomhed installerede en ny medarbejder

Kollegerne råbte ’yes’, da medarbejderen blev offentliggjort.

Viktoria står og snurrer i fabrikslokalerne hos NTF Aalborg i Støvring. Det har den gjort siden efteråret, hvor virksomheden landede en stor ordre fra en tysk kunde, og der dermed blev brug for at opgradere kræfterne i produktionen.

- Vi så på hinanden og overvejede, om det ikke var nu, at vi skulle automatisere. Den ordre ville betyde, at vores svejsere skulle lave det samme og det samme i flere måneder, og det ville ikke kunne betale sig i længden. Og så sprang vi ud i det, siger salgs- og marketingdirektør i NTF Aalborg Jørgen Ravn.

750 gitre om ugen
Victoria er en TIG svejserobot leveret af danske Dan Robotics, og kom til virksomheden i sensommeren 2016.

Baggrunden for investeringen i TIG robotten er en aftale med en tysk producent af dyrefoder, der skulle bruge nogle nye procesriste i hygiejnisk og rengøringsvenligt design til deres produktion.

Victorias opgave er at tigsvejse gitrene på ramme, hvilket er en gentagelses opgave, når ordren kræver flere hundrede færdigsvejsede produkter om ugen.

- Ordren var stor for os og skulle leveres hurtigt, så vi skulle enten arbejde i treholdsskift i meget lang tid for at nå det eller lave den store investering en gang for alle. Victoria svejsede 750 gitre om ugen fra november og ind i 2017 før at ordren var leveret, og det gjorde, at vores svejsemedarbejdere kunne lave nogle andre, mere komplicerede opgaver, siger Jørgen Ravn.

Ny medarbejder
Jørgen Ravn fortæller, at det bragte glæde på fabrikken, da beslutningen om investeringen i Victoria blev meldt ud i værkstedet.

- Vores svejsere råbte ”yes, så kan vi komme til at lave noget andet”, griner Jørgen Ravn.

Og selvom det måske ikke var nødvendigt at introducere Victoria med en charmeoffensiv efter sådan en modtagelse, har det været vigtigt for NTF Aalborg, at robotten blev så integreret i produktionen som muligt.

- Vi plastrede personalestuen til med tegninger over værkstedet og lod selv de ansatte beslutte, hvor det var smartest at placere robotten. Det var vigtigt for os, at de fik et positivt forhold til robotten, nu hvor de skal omgås den i deres hverdag, siger han.

Af samme årsag blev der også udskrevet en navnekonkurrence for at give robotten et mere kollegialt islæt.

- Vi ville gerne understrege, at robotten var en hjælp og ikke en konkurrent i produktionen, fuldstændig som var den en rigtig kollega. Så synes vi, at et navn ville gøre robotten mere jordnær, og der kom da også 50 forslag til navnet, så det var noget, folk gik op i, siger Jørgen Ravn.

I sidste ende faldt valget på Victoria, der betyder sejr på græsk.

Nye muligheder
Investeringen i automatiseringen har også betydet, at virksomheden fremadrettet kan håndtere andre og nye ordrer end indtil nu.

- Det er klart, at vi nu kan tage ordrer ind af større formater, fordi robotten kan arbejde nonstop. Lige nu er vi i fuld gang med at omstille robotten til at svejse fire-fem nye produkter, så det har helt klart åbnet op for nye muligheder. Vi er i hvert fald ikke færdige med robotter, siger Jørgen Ravn.

Victoria blev sat ind i virksomheden i efteråret 2016 og kom for alvor i drift i november.

Fakta:

- NFT Støvring producerer trådvarer, gitre og afskærmning til blandt andet fødevare- og medicoindustrien.

- Virksomheden blev etableret i 1995.

- Aktuelt har virksomheden 40 ansatte. 

- Virksomheden har selv produceret den afskærmning, Viktoria står bagved. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094