23948sdkhjf

NKT hensætter millioner til vindmølle-forlig

En tvist om forsinket leverance af kabler til Baltic 1-havmølleparken er nu ude af verden, men præger koncernens indtjening i andet kvartal.
NKT omsatte i andet kvartal for 3,337 mia. kr. svarende til en fremgang på 2,2 procent sammenlignet med andet kvartal 2013. I samme periode blev det operationelle EBITDA forbedret med 16 procent til 324 mio. kr., mens overskuddet før skat faldt med 50 mio. kr. til 59 mio. kr.

- Overordnet set er resultatet for andet kvartal tilfredsstillende med en markant stigning i vores operationelle EBITDA. Nilfisk-Advance realiserede fortsat organisk vækst og fastholdt en høj indtjening. I NKT Cables steg operationelt EBITDA, drevet af Drive og fortsat vækst i Products-forretningen. Det er alt sammen en positiv udvikling. Samtidig er resultatet påvirket af den 75 mio. kr. hensættelse, som vi har foretaget på baggrund af Baltic 1 forliget. Jeg er dog tilfreds med, at tvisten nu er afsluttet, og vi kan se fremad. Vi har stadig en god relation til kunden, og vores risikoeksponering er nu markant reduceret, siger NKT’s koncerndirektør og CFO, Michael Hedegaard Lyng.

Fastholder forventinger
Forliget om Baltic 1 drejer sig om en forsinket leverance af søkabler for tre år siden. Udover hensættelsen har NKT Cables også været ramt af forventet negativ organisk vækst. Det skyldes faldende aktivitet i APAC- og Projects-divisionerne. Alligevel formåede NKT Cables at øge den operationelle EBITDA-margin med 2,9 procent til 7,7 procent.

Hos Nilfisk-Advance nåede man en organisk vækst på 4 procent. Her faldt indtjeningen til gengæld lidt på grund af investeringer. Operationel EBITDA-margin var 12,4 procent svarende til et fald på 0,5 procent. Sidst men ikke mindst leverede Photonics Group 10 procent organisk vækst.

På den baggrund fastholder NKT forventningerne til 2014. Her kalkuleres stadig med en konsolideret organisk vækst på 0-3 procent og en operationel EBITDA-margin på 9-9,5 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094