23948sdkhjf

Dansteel presset af hård konkurrence

Det nordsjællandske stålvalseværk kom ud af 2013 med et nyt, stort underskud.
På bundlinjen endte 2013 med et underskud før skat på 214,5 mio. kr. hos NLMK Dansteel, og det betød en beskeden forbedring på 1,1 mio. kr. sammenlignet med året før. Underskuddet kom på trods af en fremgang i omsætningen på 128 mio. kr. til 1,745 mia. kr.

De røde tal på bundlinjen skyldes ifølge Dansteels regnskab, at pladeprisen i 2013 har været på et lavt niveau samtidig med, at slabsprisen har været relativt høj. Derudover har der været omkostninger i forbindelse med indkøringen af virksomhedens nye valsestol samt godkendelse og certificering af en række nye stålkvaliteter.

- Slabspriserne er i januar-maj 2013 steget betydeligt i forhold til niveauet fra fjerde kvartal i 2012. Da pladeprisen, som følge af den fortsat meget lave efterspørgsel i Europa, forblev på det meget lave niveau fra 2012, medførte dette en yderligere forringelse af indtjeningen i branchen som helhed. På trods af, at skabsprisen i juni-oktober 2013 igen faldt, har det langt fra været tilstrækkeligt til at genoprette et forhold mellem slabs- og pladeprisen, som gør det muligt at opnå en positiv bruttoavance, skriver Dansteel i sit regnskab.

For at afbøde konsekvenserne af den kraftige konkurrence har Dansteel forsøgt at fokusere på ordrer med kort leveringstid og høj kompleksitet, hvilket har gjort det muligt for virksomheden at holde et prisniveau, der ligger over markedsprisen.

Den tilspidsede konkurrencesituation er fortsat ind i 2014, og derfor forventer Dansteel et negativt resultat af primær drift på 100-120 mio. kr.

- De vanskelige markedsforhold med overkapacitet og voldsom priskonkurrence, som karakteriserede 2013, er fortsat ind i 2014. Der er betydelig forskel på, i hvilken grad de forskellige segmenter er påvirket af dette. På baggrund heraf har virksomhedens ledelse valgt at fastholde tre skift i produktionen i 2014. Derimod vil virksomheden i 2014 fortsætte sin fokusering på segmenter, hvor særlige dimensioner og/eller høje krav fra kunderne til kvalitet og leveringsperformance medfører, at der kan opnås en højere pris for den leverede tonnage. Denne fokusering forventes i 2014 at blive understøttet kraftigt af adgangen til nye segmenter og produkter som følge af den nye valsestol, skriver Dansteel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078