23948sdkhjf

Søby Værft vender minus til plus

Ærø-virksomheden havde et travlt 2013, hvor især reparationsmarkedet var i fokus.
Mens aktiviteten inden for nybyggeri af skibe ligger stille, er der godt gang i reparationsopgaverne. Hos Søby Værft var det også grunden til, at man kunne trække sig ud af 2013 med et overskud før skat på 1,6 mio. kr. mod et underskud året før på 5,3 mio. kr. Værftets bruttofortjeneste steg samtidig med 6,8 mio. kr. til 18,4 mio. kr. Det skriver Børsen.

- Vi har haft mange supplyskibe og tankskibe inde. Vi har haft kunder som Esvagt, Nordic Tankers, A.P. Møller-Mærsk og en del tyskere og nordmænd, så vi havde faktisk rigtig travlt det meste af tiden, siger administrerende direktør Roar C. Falkenberg til avisen.

Han ser dog gerne, at forrentningen af egenkapitalen bliver fordoblet fra de nuværende 4 procent til 8 procent, da det vil give bedre muligheder for at investere i værftets fremtid. Placeringen på Ærø giver nemlig udfordringer i forhold til konkurrenterne, og Søby Værft bruger blandt andet store ressourcer på at optimere logistikken, så man kan nedbringe reparationstiderne for kunderne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078