23948sdkhjf

Danfoss Kina og Asia Base modtager hæder i Kina

Peter N. Rasmussen, ejer af Asia Base, og Danfoss Kina, repræsenteret af deres præsident Christian Monrad Overgaard, fik overrakt Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje.
For Danfoss, der blev indstillet af Eksportrådets repræsentationer i Kina, er Kina i stigende grad et vigtigt afsætningsmarked. Danfoss udvikler og producerer industrielle og residentielle komponenter til klima- og energiforbedrende systemer.

- Det kinesiske marked er det tredjestørste for Danfoss-koncernen og er derfor meget vigtigt. Dertil kommer, at en række af Danfoss’ aktiviteter inden for produktudvikling og produktion, der er rettet mod det globale marked, også er forankret i Kina, siger Mogens Terp Paulsen, der indtil slutningen af 2013 var formand i bestyrelsen for Danfoss Kina, og fortsætter:

- Danfoss har en lang historie i Kina og Danfoss Kinas medarbejdere og ledelse har forstået løbende at tilpasse aktiviteterne til de hurtigt skiftende rammebetingelser og markedsvilkår. På den måde har de skabt fremragende forretningsresultater og opnået lokal respekt og anerkendelse.

Det er blandt andet Danfoss’ aktiviteter i det danske forretningsmiljø i Kina, der ligger til grund for, at virksomheden har fået tildelt hædersprisen.

Kendt som mr. China
Peter N. Rasmussen stiftede den juridiske rådgivningsvirksomhed Asia Base i Suzhou i 1994. Asia Base leverer full service etableringsydelser, herunder virksomhedsetablering, markedsanalyser, partnersøgning med mere. Han er ligeledes medejer af fire andre firmaer i Kina og bestyrelsesmedlem i seks.

- Peter N. Rasmussens forretningsmæssige aktiviteter har haft en meget positiv effekt for danske virksomheders muligheder i Kina. Rigtig mange har brugt hans tjenester, og hans betydning for danske virksomheder på markedet kan man ikke sætte tal på, siger Thomas Bustrup, direktør i DI, som har indstillet Peter N. Rasmussen til hædersprisen.

Som stifter og ejer af Asia Base har Peter N. Rasmussen rådgivet cirka 250 danske virksomheder omkring deres forretninger i Kina. Heraf har 150 brugt Asia Base i forbindelse med stiftelse af virksomheder, og yderligere 60 virksomheder har trådt deres første skridt i Kina via inkubatorplatformen DI-Asia Base Business Services i Shanghai, som i år har 10-års jubilæum.

- For mange danske virksomheder i Kina er Peter N. Rasmussen kendt som Mr. China i kraft af hans store viden om markedet. Ikke mindst i Suzhou, hvor han har spillet en væsentlig rolle som brobygger til de lokale myndigheder og derved bidraget positivt til de mange danske investeringer i byens erhvervsliv, siger Thomas Bustrup.

Store forventninger til fremtiden
Både Danfoss Kina og Asia Base har store planer for fremtiden, hvor de skal videreføre eksisterende projekter og sætte nye i søen.

- Danfoss Kina har haft succes med et projekt omkring opvarmning af boliger i storbyen Anshan, og de forventer at rulle projektet ud i flere af Kinas millionbyer. Udover det fortsætter virksomheden med at arbejde med deres forsyningskæde samt indsatsen med at klargøre Danfoss’ produkter, så de kan bidrage til at reducere Kinas luftforurening, siger Nicolai Prytz.

Peter N. Rasmussen er som del af ejerkredsen i Scandinavian Farms blandt frontløberne i den eksplosivt voksende danske eksport af landbrugsteknologi og knowhow til Kina. Med en årlig produktionskapacitet på 500.000 svin baseret på danske avlsdyr har Scandinavian Farms implementeret en dansk fødevareproduktion i Kina, hvor sikkerheden er i top fra jord til bord.

- Scandinavian farms er først lige startet, men projektet har gode muligheder for at blive en god forretning. Samtidig er Asia Base fortsat i god udvikling, siger Thomas Bustrup.

Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje blev overrakt ved en reception den 27. april i forbindelse med regentparrets besøg i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109