23948sdkhjf

Gardit udvider sine aktiviteter til Norge

Viborg-virksomheden overtager den norske overfladebehandler Norwegian Coating Technology.
Som en del af Gardits strategi om udvidelse af sine aktiviteter til udlandet har der igennem en periode været ført forhandlinger omkring køb af overfladebehandlingsvirksomheden Norwegian Coating Technology AS (NCT), der er en af Norges største aktører indenfor overfladebehandling af højteknologiske produkter til olie-, gas-, forsvars-, rumfarts- og landbaseret industri. Fagområderne spænder fra sprøjtemaling til kemiske og galvaniske processer.

Disse forhandlinger er nu færdiggjorte med underskrivelse af en bindende aftale med NCT’s ejer Align, hvor Gardits moderselskab CG Holding overtager aktierne den 30. april 2014.

- Med købet af Norwegian Coating Technology får Gardit en stærkere position på markedet for high tech overfladebehandling, hvor vi håber at kunne få del i dette segment i Danmark. Især indenfor overfladebehandling af komponenter til subsea-industrien samt forsvars- og flyindustrien forventer vi at kunne tilbyde danske kunder en række nye muligheder. Herudover forventer vi også at kunne tilbyde Gardits mangeårige kompetencer indenfor overfladebehandling af broer, tanke, kraftvarmeanlæg, offshore og marinesektoren til kunder i Norge, udtaler Morten Lindholt, administrerende direktør i Gardit.

NCT beskæftiger ca. 55 ansatte og har lokaler i Notodden i den norske Telemark, hvor der udføres sprøjtemaling og galvanisk overfladebehandling af komponenter til offshore-industrien samt komponenter til forsvars- (missiler og fly) og rumindustrien (satellitter). Herudover er der en afdeling i Ågotnes ved Bergen ved subsea-basen Coast Center Base, hvor der udføres overfladebehandling af komponenter til offshore-industrien. NCT udfører overfladebehandling i henhold til kundekrav og strenge standarder og dokumenterer dette i henhold til deres ISO 9001- og ISO 14001-certificeringer, imens Frosio-inspektører og eget laboratorium kontrollerer kvaliteten.

- Overfladebehandling er ikke en del af Align-koncernens kerneydelse, så med salget til Gardit er vi glade for at have overdraget virksomheden til en ejer, der har mange års erfaring indenfor denne branche. Vi ønsker derfor Gardit alt mulig held og lykke med at drive NCT videre i fremtiden, udtaler Tor Hellestøl, COO Align.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329