23948sdkhjf

Gardit skal vedligeholde det danske gasnet

Overfladekoncernen har landet en flerårig rammeaftale hos Energinet på tapecoating og bevikling af ventiler og gasrør i hele Danmark.

- Vi vandt en tilsvarende rammeaftale sidste år, og det her er en ny opgave for Energinet, og den er også interessant, fordi den er flerårig, fortæller Per S. Eriksen, der er projektdirektør hos Gardit.

- Sidste års rammeaftale var med almindelig maling. Den, vi har vundet nu, er bevikling med tape. Hvis man graver ned til stålrør i jorden for at inspicere dem, så er det svært at komme til at male nede i jorden. Så her bruger man noget specialtape, man wrapper omkring rørene for at beskytte stålet, fortsætter han.

Kritisk infrastruktur

Han skyder på, at Gardit vil have to mand i gang med opgaven over de kommende år.

- Det er hele Danmark, vi skal dække, og det er den kritiske gasinfrastruktur. Hele rørstrækningen rundt i Danmark er mange tusinde kilometer lang, siger Per S. Eriksen.

Det danske gasnet blev etableret i 1980’erne, og dels skal det repareres for lækager, og dels udføres der præventivt vedligehold. Gardit skal med i begge tilfælde med sin tapecoating.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094