23948sdkhjf

Ny plasmaskærer øger aktiviteten på maskinværksted

En spritny Koike plasmaskærer har sendt aktiviteten markant op for NAL Smede- og Maskinværksted, der nu mangler flere hænder.
Niels Alfred Larsen har arbejdet med skæremaskiner i mange år i sin virksomhed NAL Smede- og Maskinværksted i Brønderslev. Men det er første gang, han køber en ny af slagsen. Der er tale om en Koike model Deltatec 4000 konfigureret med Kjellberg strømkilde HiFokus 280i Neo og monteret med oxy-fuel skæremodul. Købt hos Svejsehuset A/S i Viby ved Aarhus.

Nyerhvervelsen erstatter en anden Koike CNC-styret flammeskærer, som var opbygget med plasmaskærer, købt i 2009. Den nye maskine kom i drift i starten af året.

- Vi var godt tilfredse med den gamle Koike-maskine, men ville gerne et skridt videre mht til skærehastighed og kvalitet. Og med den nye plasmaskærer har vi taget et tigerspring, fortæller Niels Alfred Larsen.

Han uddyber, at skærehastigheden er fordoblet, og at skærekvaliteten resulterer i en langt højere nøjagtighed. Hvor den gamle maskine kunne arbejde i materialer op til 20 mm, kan den nye skære sig igennem materialer op til 40 mm – ved piercing op til 70 mm fra kant. Koike-maskinen har en skærebredde på 3000 mm og en skærelængde på 8000 mm.
Maskinen kan leveres i forskellige mål med skærebredde fra 1500-4200 mm og med skærelængde op til 2 x 12.000 mm.

Skærer i sort stål
Den nye plasmaskærer arbejder primært i sort stål, og emnerne indgår i alt lige fra skovle til landbrugsmaskiner til transportkasser og udstyr til biogasanlæg.

NAL Smede- og Maskinværksted, der er en lille virksomhed, udfører en bred vifte af vidt forskellige opgaver for kunder primært i Nordjylland. Virksomheden beskæftiger pt. fire mand, men på jagt efter yderligere et par medarbejdere.

- De fleste af arbejdsdagene kører den nye plastmaskærer otte timer i træk. Og med fordoblet kapacitet er maskinen faktisk omdrejningspunkt for de øgede aktiviteter i virksomheden, siger Niels Alfred Larsen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11