23948sdkhjf

Århusiansk svejse-specialist vinder Industri 4.0-pris

Svejsehuset A/S i Viby ved Århus er netop kåret som vinder af IDA’s Industri 4.0-pris, som blev uddelt på foreningens årlige Industri 4.0-konference i København.

Dermed bliver Svejsehuset første modtager af prisen, som er blevet til på initiativ af en række fagtekniske netværk i Ingeniørforeningen, IDA.

Svejsehuset modtager prisen for et automatiseringsprojekt, hvor de har udviklet en kollaborativ svejserobot, RO-Buddy, som er målrettet til brug i mindre og mellemstore smede- og produktionsvirksomheder.

Men det er ikke mindst virksomhedens samlede tilgang til projektet, som har overbevist fagfolkene i bedømmelseskomiteen. I begrundelsen for valget af Svejsehuset fremhæver komiteen blandt andet, at projektet har bidraget til et generelt kompetenceløft i virksomheden, ligesom det har ført til ansættelse af medarbejdere med nye kompetencer, som man ikke rådede over i forvejen. Dertil kommer tilgang af nye kunder og et løft i omsætningen hos Svejsehuset, der p.t. beskæftiger 17 medarbejdere.

Netop det bredere perspektiv i projektet omkring eksempelvis kompetenceopbygning og inddragelse af medarbejdere er vigtigt at holde sig for øje, påpeger Lene Christensen, som er direktør for Teknologi, Netværk og Kompetence i Ingeniørforeningen, IDA. Hun understreger, at IDA’s Industri 4.0-pris i højere grad er en anerkendelse, der retter sig mod processer end produkter:

- Hovedformålet med prisen er at styrke viden og læring om mulighederne i at gå den digitale vej i virksomhederne. Og her ved vi fra analyser, at især SMV’erne er udfordret, når det gælder om at komme i gang med den digitale omstilling. Derfor ønsker vi med prisen at vise eksempler på SMV’er, der er lykkedes med digitale projekter på et eller flere områder i håb om, at deres erfaringer kan inspirere andre, siger Lene Christensen.

Ud over Svejsehuset var endnu to virksomheder nomineret til prisen, nemlig virksomhederne QuadSAT og Intelligent Systems / LT Automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094