23948sdkhjf

Overskuddet er blevet mindre hos He-va

Overskuddet faldt for første gang i en lang årrække hos producenten af landbrugsmaskiner, der dog betragter resultatet som meget tilfredsstillende.
En flot stime med stigende overskud år efter år er brudt for den nordjyske landbrugsmaskinfabrikant He-va. Således viser årsrapporten for 2012/2013, at overskuddet er faldet med 15 procent og dermed lander på 21,5 mio. kr. mod 25,2 mio. kr. året før.

Brancheanalyse: Maskinproducenter i vækst på nye jagtmarkeder

Også bruttofortjeneste og driftsresultat faldt i 2013, men den Mors-baserede virksomhed udviser alligevel stor tilfredshed med årets udvikling.

- Regnskabsåret har som forventet været en konsolidering af aktivitetsniveauet. Den foreliggende situation sammen med en fortsat effektivisering af produktion og en stram styring af omkostninger har medført et meget tilfredsstillende resultat, skriver He-va i sin årsrapport.

Læs også: He-va snørrede krisen

Virksomhedens bruttoresultat faldt til 79,5 mio. kr. mod 83,9 mio. kr. i 2011/2012, mens driftsresultatet faldt med 14 procent til 29,4 mio. kr. Det gennemsnitlige antal medarbejdere er steget fra 128 til 132.

Grund til tilfredshed
He-va har da også grund til at være tilfredse. En brancheanalyse, som Metal Supply udarbejdede i efteråret viste, at virksomheden som den eneste landbrugsmaskinfabrikant i segmentet formåede at fastholde sin indtjening, da krisen gjorde sit indtog i 2009.

- Vi er fødte pessimister oppe hos os, så vi kunne tidligt se, at det gik den gale vej, sagde administrerende direktør hos He-va, Villy Christiansen, til Metal Supply og tilføjede:

- Vi skar hurtigt ned på vores omkostninger i produktionen og administrationen, så vores størrelse stod mål med omsætningen, og det hjalp os.

He-va giver i årsrapporten udtryk for, at virksomheden også i det indeværende regnskabsår forventer et konkurrencepræget marked med krav til fortsatte effektiviseringer af produktionen og investeringer i ny teknologi.

Brancheanalysen viste, at den samlede landbrugsmaskinbranche tjente 191 mio. kr. af den primære drift i 2012, mens branchen tilsammen tabte 41 mio. kr. i 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063