23948sdkhjf

Dantherm sælger telecom-aktiviteter

Skive-virksomheden har indgået en aftale med moderselskabet til China Technologies Holdings Group Co., Ltd. (Hong Kong) om frasalg af forretningssegmentet Telecom.
Allerede sidste år igangsatte Dantherms bestyrelse en analyse af de strategiske muligheder for at styrke Dantherms forretningsudvikling og kapitalgrundlag – herunder en separat vurdering af de to forretningssegmenter Telecom og HVAC.

Som konsekvens af dette har Dantherm indgået bindende aftale med moderselskabet til China Technologies Holdings Group Co., Ltd. (Hong Kong) om frasalg af forretningssegmentet Telecom. Salget omfatter Dantherm Air Handling Holding med datterselskaber i Kina, USA, Sverige, Tyskland og Danmark (med udskilte Telecom aktiviteter).

Historisk kerne tilbage
Dantherm vil efter frasalget alene være fokuseret på forretningssegmentet HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) med datterselskaber i Danmark, Norge, England og Polen. I forbindelse med frasalget er der indgået produktionslicensaftale med køber om produktion og salg af Dantherms HVAC-produkter i Kina, Hong Kong, Macau, Taiwan og Mongoliet.

Salgsprisen på gældfri basis er i niveauet 130 mio. kr., hvilket ventes at resultere i et regnskabsmæssigt tab i 2014 i niveauet 10 mio. kr., inklusiv omkostninger til salgsprocessen.

- Dantherms aktiviteter omfatter de to segmenter Telecom og HVAC, hvor der er få synergier mellem produkter og kunder. Med frasalget af Telecom får Dantherm en væsentligt forbedret kapitalstruktur og mulighed for at fokusere forretningsudviklingen inden for HVAC, der udgør den historiske kerne i Dantherm. Det vil i den kommende tid blive analyseret, hvorledes Dantherm bedst kan videreudvikle HVAC-aktiviteterne, siger administrerende direktør Torben Duer.

Fakta
Telecom aktiviteterne omfatter produkter og løsninger til energieffektiv klimastyring af elektronik og batterier i radiobasestationer. Kunderne omfatter netværksleverandører og netværksoperatører.

De frasolgte aktiviteter havde i 2013 en omsætning på 190 mio. kr., et resultat før afskrivninger (EBITDA) på 1 mio. kr., og det gennemsnitlige antal medarbejdere udgjorde 212, hvoraf hovedparten er ansat i det kinesiske selskab.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094