23948sdkhjf

KP Komponenter inviterer hele verden til Spjald

Hvordan kan en maskinfabrik i en vestjysk landsby være konkurrencedygtig på det internationale marked for produktion af hydraulik-komponenter?
Svaret på dét spørgsmål giver virksomheden KP Komponenter til gæster fra hele verden, når eventen XPOnent14 finder sted i Spjald den 26.-27. marts. Inviterede gæster fra Europa og USA kommer til Vestjylland for med egne øje at se, hvordan fuldautomatiske robotceller producerer komplekse stålkomponenter.

- Vores avancerede robot-teknologi holder produktionsomkostningerne på et niveau, hvor selv ikke høje lønninger og miljøkrav forhindrer, at vi kan konkurrere med andre underleverandører til den internationale metalindustri. I global sammenhæng er vi en mindre maskinfabrik, men netop derfor er vi også mere fleksible, ligesom vi også adskiller os med den danske tradition for at lytte til gode ideer fra medarbejderne på fabriksgulvet, siger Carsten Stubkjær Mumm, kommerciel direktør hos KP Komponenter.

Hele fabrikken bliver showroom
Spjald-virksomheden med i alt 250 ansatte vil med eventen XPOnent14 gerne fortælle historien om, at metal-forarbejdningen ikke behøver at ende i Kina og andre lande med lave lønninger. KP Komponenter har tværtimod udvidet i de seneste år. Blandt andet med en fabrik i USA.

Både nuværende og potentielle kunder fra hele verden er derfor i et usædvanligt samarbejde med fire af KP Komponenters internationale samarbejdspartnere - Kyocera Unimerco, Yamazaki Mazak, Kuka and Sandvik Coromant – inviteret ind på maskinfabrikken i Vestjylland for at få et detaljeret førstehåndsindtryk af robotternes arbejde.

- Det som vi er gode til er ikke noget, man nemt kan vise på en messe eller fortælle i salgsmateriale. Vi har derfor i forbindelse med byggeriet af en ny produktionshal valgt at benytte lejligheden til at omdanne hele fabrikken til et stort showroom i et par dage, siger Carsten Stubkjær Mumm.

Skal møde danske produkter
Udover at opleve KP Komponenters kompetencer skal gæsterne også møde produkter fra Danmark i form af møbelkunst, design, madkultur samt dansk dedikation og perfektionisme i flere andre sammenhænge.

De internationale gæster skal således også på visit i landets største onshore vindmøllepark og besøge Vestas’ nacelle-fabrik i Ringkøbing for at se yderligere eksempler på noget af det, Danmark er kendt for, men også de industriprodukter, hvori KP Komponenters ekspertise indgår.

Der er også arrangeret aftenunderholdning for gæsterne. Her får de blandt andet et indlæg fra Marcus Burton, group managing director fra Yamazaki Mazak Europe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109