23948sdkhjf

Vestjysk underleverandør bygger ny amerikansk fabrik

I øjeblikket kan afstanden til South Carolina i USA føles lang på grund af corona-restriktionerne. Men fra sit kontor i Spjald kan administrerende direktør Søren Husted dagligt følge med i byggeriet af KP Komponenters store projekt på webcam – en ny amerikansk fabrik.

Læs også: Solid KP-ordrebog kan svinde ind fra dag til dag

Den danske bearbejdningsspecialist mangler plads på sin lokale fabrik og satte spaden i jorden til byggeriet 1. april i år.

Byggeriet sker ved siden af den eksisterende fabrik i Pickens County i South Carolina.

- Vi har set en god og stabil vækst i USA, og væksten har gjort, at vi er løbet tør for plads i det lejemål, som vi sidder i, fortæller direktøren.

Bliver en produktionstilføjelse

Fabrikken er på 4.250 kvm. og supplerer den nuværende produktion på 3.500 kvm.  

Læs også: Større og større komponenter: KP træder ud af investeringsspiral

- I første omgang betragter vi den nye fabrik som en tilføjelse og bliver bygget op med nye projekter og nye maskiner, siger Søren Husted.

I øjeblikket har koncernen 60 amerikanske ansatte, og udvidelsen giver mulighed for at løfte produktionen og ansætte nye medarbejdere. Den amerikanske produktion bearbejder - som på den danske fabrik - komplicerede hydrauliske komponenter.

Bygningerne bliver efter planen overtaget 1. december i år, og når den nye fabrik er fuldt udbygget, vil der være investeret 16 mio. dollar, hvilket svarer til godt 100 mio. kr. i projektet. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109