23948sdkhjf

NKT levede op til egne forventninger

Alle datterselskaber viste fremgang hos NKT i 2013.
Med en omsætning på 15,8 mia. kr. leverede samtlige af NKT’s forretningsområder organisk vækst i 2013. I alt var der tale om en stigning på 4 procent fra året før.

Også indtjeningen var stabilt stigende hen over året og EBITDA steg fra 1,039 mia. kr. i 2012 til 1,085 mia. kr. i 2013. Resultat før skat endte med et overskud på 348 mio. kr. mod 277 mio. kr. i 2012.

- Vi er tilfredse med, at alle forretningsområder har leveret vækst i 2013 på trods af svære markedsvilkår for Nilfisk-Advance og for NKT Cables i Europa og med, at indtjeningen samtidig er øget, siger NKT’s koncerndirektør & CFO, Michael Hedegaard Lyng.

Ikke i mål endnu
Nilfisk-Advance leverede en organisk vækst på 3 procent, hvilket var højere end forventet. Væksten kom især fra de modne markeder i EMEA og Americas, mens markedsforholdene i Asien har været udfordrende - især i Kina. Den operationelle EBITDA-margin blev fastholdt på 11,9 procent.

NKT Cables leverede en organisk vækst på 4 procent, primært drevet af de avancerede sø- og højspændings-kabler samt jernbanesegmentet i Kina, mens markedet for lav- og mellemspændingskabler var påvirket af et lavere investeringsniveau fra europæiske energiselskaber, og kabler til bygningsindustrien var under fortsat prispres. Den operationelle EBITDA-margin i standard metalpriser blev løftet til 5,6 procent.

Sidst men ikke mindst leverede Photonics Group 13 procent organisk vækst og et EBITDA på 6 mio. kr. drevet af produktområderne Imaging og Sensing.

- Overordnet set har vi indfriet forventningerne til året og i realiteten overgået dem. Vi er dog på ingen måde i mål i forhold til at indfri vores strategiske målsætning om 15-20 procent afkast på den investerede kapital, som i det lidt længere perspektiv er nødvendig, for at vi kan skabe et solidt afkast til NKT’s aktionærer, siger Michael Hedegaard Lyng.

I 2014 forventer NKT en organisk vækst i niveauet 0-3 procent og en operationel EBITDA-margin i standard metalpriser på 9-9,5 procent i forhold til 8,4 procent i 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156