23948sdkhjf

Gea Process Engineering når nye højder

Både omsætning og overskud slog rekord hos den danske leverandør af procesanlæg i 2013.
Med en omsætning på 13,4 mia. kr. var der tale om en fremgang på 16 procent for Gea Process Engineering. Samtidig scorede virksomheden et driftsoverskud på 1,4 mia. kr., og derfor har ledelsen naturligt nok svært ved at få armene ned.

- Det er en fantastisk bedrift, at organisationen har kunnet kapere en så stor stigning i ordreindgangen uden at gå på kompromis med kvalitet og driftsikkerhed. I 2013 slog vi også teknologiske rekorder, idet vi færdiggjorde verdens hidtil største anlæg til produktion af mælkepulver, siger topdirektør Ron Young til Børsen.

New Zealand rykker
Netop mælkepulver er baggrunden for den gunstige udvikling hos Gea Process Engineering. Det asiatiske marked hungrer efter mælkepulver, og det har på får år sat gang i et sandt investeringsboom i New Zealand, som i høj grad er det land, der forsyner Asien med mælk.

Det projekt, Ron Young henviser til, er netop en newzealandsk ordre. Her afleverede Gea i august 2013 verdens største anlæg til spraytørring af mælk til den newzealandske mejerigigant Fonterra. Anlægget har en kapacitet på 30 ton sødmælkspulver pr. time, hvilket svarer til 4,4 mio. liter mælk pr. dag.

Og eventyret i New Zealand ser ud til at fortsætte. I hvert fald har Gea inden for den seneste måned landet to kæmpeordrer til en værdi af mere end 900 mio. kr., hvoraf den ene netop er fra Fonterra.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063