23948sdkhjf

NGI solgt til kapitalfond

Kapitalfonden Adelis overtrumfede en række andre potentielle investorer og har overtaget aktiemajoriteten i den nordjyske producent af maskinsko til fødevareindustrien.
Adelis har overtaget 70 procent af aktierne i NGI, mens de resterende 30 procent fortsat tilhører brødrene Jan og Mads Nygaard. I alt har Adelis måttet lægge 250-300 mio. kr. for den nordjyske virksomhed. Det skriver Børsen.

Prisen blev presset op af, at mange potentielle investorer var interesserede i at købe NGI. Angiveligt har i alt syv kapitalfonde og syv industrielle investorer været med i opløbet.

Skal fordoble omsætningen
Både Jan og Mads Nygaard fortsætter som ansatte i NGI med Jan Nygaard som administrerende direktør. Med den nye ejer på plads tages der samtidig hul på en ambitiøs vækstplan.

- Inden for fem år skal vi fordoble indtjening og omsætning organisk. Men på toppen af det skal vi også kigge på opkøb i Amerika, hvor vi kan komme til at fylde meget, siger Steffen Thomsen, partner i Adelis, til Børsen.

NGI omsatte i 2013 for 150 mio. kr. og havde et driftsresultat på 37 mio. kr. 98 procent af virksomhedens produktion går til eksport, men alt produceres stadig på fabrikken i Nørresundby.
Læs mere om: NGI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094