23948sdkhjf

Orden gør Engskov mere produktiv

Bedre struktur på maskinfabrikken var en frugt, der var lige til at plukke.
Cirka 30 procent kortere gennemløbstid på visse produktioner og en virksomhed, der samlet set er 8 procent mere produktiv.

Det er det målte resultat, efter at Engskov Maskinfabrik i Ringsted har deltaget i "Høst de Lavthængende Frugter" - et produktivitetsseminar hos Metal- og Maskinindustrien i Dansk Industri.

- Jeg tror generelt, at alle har et behov for at få andre øjne på ens virksomhed, og det havde vi også. Det væsentligste er at komme ud over ”sådan har vi altid gjort”. Input, ny viden og åbent sind er vigtigt i hele organisationen for at styrke produktiviteten, siger administrerende direktør Jes Gravesen, som er tilfreds med udfaldet.

Færre projekter ad gangen
Det har været alt fra den overordnede struktur til noget så lavpraktisk som oprydning, der trængte til at blive forbedret, fortæller han.

Den største øjenåbner har været at reducere antallet af igangværende projekter.

- Man får et langt bedre fokus på det, der er pågående, og man får disse ting gjort hurtigere færdigt, i stedet for at sprede det hele ud over meget længere tid, nævner han.

Medarbejderne tog ansvar

Jes Gravesen vurderer, at man er kommet vellykket af sted og rent faktisk implementerer de forbedringer, man har lært på seminaret. Afgørende er det, at det ikke er direktøren, som dikterer retningen ovenfra og ned.

Selv har han blot set til fra sidelinjen, mens virksomhedens afdelingsledere har været på kursus og trukket læsset, under faglig kompetent projektledelse fra Metal- og Maskinindustrien.

- Mine medarbejdere har virkelig taget teten. Det har selv løst problemerne og har selv opbygget det system, som de skal leve med fremover. Jeg er rigtig stolt af både afdelingsledere og medarbejdere på den positive og konstruktive måde, de er gået til opgaven. Det er klart medvirkende til at ruste os til fremtiden, siger Jes Gravesen.

Og når man er 30 procent mere effektiv, skulle det gerne smitte af på bundlinjen, håber Jes Gravesen.

- Forventningen er, at vi også øger indtjeningen, når vi bliver mere effektive.

Artiklen er en del af temaet Produktivitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078