23948sdkhjf

- Robotter skal jo ikke på toilettet

Med teknologi vil netværk hjælpe branchen med at blive mere effektiv.
- Vi har set alt fra produktivitetsforbedringer fra 15 og helt op til 60 procent, siger Flemming Bunde, som er markedsansvarlig for metalindustrien hos Bila i Nykøbing Mors, som specialiserer sig inden for automatiseringsudstyr.

Derudover er han sammen med Bila en del af netværket med projektnavnet Metalbranchen i Bevægelse, som blev stiftet af leverandører for metalbranchen for at hjælpe branchens udvikling på vej.

Projektet er ganske vist afsluttet, men netværket hjælper stadig metalvirksomheder med automatiseringsløsninger, som skal øge produktiviteten, og netværket består foruden robotleverandøren Bila af virksomheder som Sauer-Danfoss, Emag, Migatronic og samt brancheorganisationen DS Håndværk & Industri.

Robotter holder maskinerne i gang
Flemming Bunde mener, mange virksomheder har et stort uudnyttet potentiale i at øge produktiviteten med automatisering.

Mange virksomheder har i de senere år skåret i medarbejderstabene, og det har ført til, at flere maskiner skal betjenes af færre medarbejdere, og det kan true produktiviteten.

- Hvis der for eksempel er en medarbejder, som betjener to maskiner, og den maskine holder op med at virke, så går den anden også i stå, fordi medarbejderen skal over og se til maskinen, nævner han som et eksempel.

Robotudstyr kan i høj grad holde maskiner i gang, når menneskehænderne ikke kan.

- En robot behøver ikke holde fri. Den skal ikke på toilettet. Den skal ikke holde kaffepause.

Det skal kunne betale sig for virksomheden

Selve robotten er dog en stor investering, og selv om Flemming Bunde påpeger, at de er blevet stadig mere økonomiske at anskaffe sig, så kan en robotløsning som engangsinvestering sagtens koste op til flere medarbejderes årsværk.

- Derfor skal vi også være 100 procent oprigtige med de kalkulationer, vi laver for kunderne, så det også er sikkert, at investeringen giver det forventede afkast, som styrker virksomhedens konkurrenceposition, siger Flemming Bunde.

Flemming Bunde mener, at robotteknologi er afgørende for, at industrien i Danmark kan øge produktiviteten, og at sikre produktiviteten er ifølge Flemming Bunde helt afgørende for, at Danmark kan beholde industrivirksomheder.

- Industrien er vækstmotor for hele samfundet, vi ved alle, hvor vigtig industrien er for vores alles velfærd. Både for os selv og for kommende generationer.

Han afviser, at industrisamfundet dermed er noget, vi har lagt bag os.

- Vi lever i høj grad i et industrisamfund. Industrien er kommet for at blive. Lige som det der internet.

Artiklen er en del af temaet Produktivitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093