23948sdkhjf

Linatech har bygget en stålforbindelse til Norge

Midtjysk maskinfabrik ser stort potentiale i underleverancer til norsk offshore.
- Det er et spændende område, hvor opgaverne er meget varierede og spændende, og det er knapt så konjunkturfølsomt som andre brancher. Vi ser et enormt potentiale, siger Henrik Jeppesen, som er administrerende direktør for den midtjyske maskinfabrik Linatech.

Linatech har fået hul igennem til den norske offshoresektor, og via målrettet salg begyndte Linatech sidste år at sende underleverancer til olie- og gasudvinding for offshoresektoren i Norge.

Foreløbig har Linatech solgt delkomponenter for cirka en halv million kroner, og Henrik Jeppesen tror, at det kun er den spæde begyndelse.

Linatech, der startede som landsbysmedje helt tilbage i 1884, er næsten helt ny på offshorescenen. For få år siden var Linatech med i vækstprojektet Offshore Supply, som ville hjælpe med at kvalificere en række virksomheder til at blive underleverandører til offshoresektoren.

I projektet skulle det vurderes, hvad der skulle til for at løfte den enkelte virksomhed, og det var en positiv oplevelse for Henrik Jeppesen og Linatech.

- Vi kunne se, at den kvalitet og leveringssikkerhed, som vi har haft overfor vores nuværende kunder, matcher rigtig godt til offshore-branchen. Vi var allerede langt fremme med kvalitetssikring og sporbarhed af materialer, fortæller han og nævner Linatechs tre hovedstyrker: Stål, specialkonstruktioner og montage og vedligeholdelsesservice.

Derfra var der ikke langt til at blive ISO 9001-certificeret, og i februar skal stålkonstruktionscertifikatet DS/EN 1090 falde på plads.

Han tror med en fasthed som norske klipper, at broderlandet mod nord er et stort potentiale for Linatech. Norge efterspørger nemlig en arbejdskraft, som det skorter på i Norge.

- Vi forstår hinanden godt, og vi kan i Danmark være deres forlængede arm rent kapacitetsmæssigt, siger han.

Derfor besøgte han forrige år en messe i Stavanger, hvor han knyttede de første kontakter. Der erfarede han, at tårnhøj troværdighed er alt i den branche.

- De skal stole på, at man leverer kvaliteten og dokumentationen. Man skal have en høj fleksibilitet. Har kunden et behov, så skal man kunne være der med det samme, nævner Henrik Jeppesen.

Og for Linatech var det også svært at overbevise sin norske forbindelse, for Linatech havde ingen kundereferencer lige netop på offshoreområdet.

- Og har man ikke det, så er det utroligt svært, for det er nærmest et ultimatum. Men alle skal jo starte et sted, så vi brugte de referencer, vi har fra andre brancher.

Henrik Jeppesen håber, at Linatech i år 2020 kan omsætte for mellem 5 og 10 mio. kr. i den norske offshoresektor.

Artiklen er en del af temaet Offshore.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094